hirdetés
Belföld

A Jégterasz nyitotta meg az idei korcsolyaszezont

Idén a Jégterasz nyitott meg először a szabadtéri korcsolyapályák közül. Ingyenes rendezvény és jégdiszkó keretében vártak minden kedves korcsolyázni vágyót. Program sikeres volt, több ezer ember látogatott el aznap, még egy órával ki is kellett tolni a nyitvatartási időt.
Korcsolya Idén is elkezdődött a korcsolyaszezon (Forrás: Sodahead.com)
hirdetés

A rendezvény hatalmas siker volt. Több ezren jöttek el, hogy idén először szabadtéren is felhúzzák a korcsolyájukat és egy jégdiszkó keretében szeljék a jeget. Idén először pedig egy újdonsággal is kedveskednek a jégpálya üzemeltetői, mégpedig éjszakai jégdiszkóval.

A Jégterasz 2005-ben jött létre, tehát idén már a 11. szezonját ünnepelheti. A pálya nagysága közel 1200 négyzetméter, és összesen 70 köbméter víz segítségével tudják előállítani a korizáshoz szükséges, egész pályát beborító jeget. Ez volt az első a hazai jégpályák közül, ami mobil volt.

Hatalmas hűtőcsövek és hűtőberendezés segítségével tudják az egész szezonban biztosítani a megfelelő állagú jeget. A pályát nem fedik be direkt, mégpedig azért, hogy az emberek magukba tudják szívni a – télen ritkább – napsugarakat, és azt szeretnék, hogy a korcsolyázók a teljes szabadtéri kori élményét kapják meg. Akik kicsit megpihennének azok számára ott a jégbár, illetve a pláza melletti Lóverseny Lelátó épülete, ahol átmenetileg melegedőt alakítottak ki. A pályán ezenkívül lehetőség van korcsolyát bérelni, vagy akár sajátunkat megéleztetni.

A korcsolya nem csak remek móka, de egészséges is. Segítségével a gyerekek rá lehet venni a sportolásra, hiszen élvezik. A Jégteraszon egyébként korisuli is működik a tanulni vágyó nebulóknak. Hétköznap délelőttönként szívesen várnak minden ovis, vagy kisiskolást, hogy megtanítsák nekik az alapokat. Természetesen egyéni oktatást is lehet választani.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Kezdetét vette az „Állítsuk meg Moszkvát!” tüntetés

Kezdetét vette az „Állítsuk meg Moszkvát!” tüntetésMatricaosztásba kezd a Momentum

Matricaosztásba kezd a Momentumhirdetés
Halálos baleset történt Monornál

Halálos baleset történt Monornál


MONOR,     BALESET,     RENDŐRSÉG

Továbbra sem járható a Rám-szakadék

Továbbra sem járható a Rám-szakadékhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen