hirdetés
Belföld

Tizenegy év gyilkosságért

Jogerősen tizenegy év börtönbüntetéssel ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a kiskunfélegyházi férfit, aki 2012 decemberében kioltotta élettársa életét.
Szegedi ítélőtábla A kép illusztráció (Forrás: Szeged.hu)
hirdetés

A nős, háromgyermekes férfi még a '90-es évek elején kezdett viszonyba áldozatával. Kapcsolatukból 1997-ben közös gyermekük született, akit az asszony a férfi anyagi támogatása nélkül kellett felnevelnie. Ennek ellenére párját 2010 nyarán befogadta a saját otthonába, hogy együtt lakhassanak. Viszont az asszonynak egyre többet kellett dolgoznia, ami mellett vezette a háztartást és gondoskodott közös lányukról.  Ezzel szemben a rokkantnyugdíjas apa vagy otthon töltötte a napjait, vagy italozni és játékgépezni járt el a család közös kasszájából. Így érthető módon a kettejük kapcsolata fokozatosan romlott: egyre gyakoribbá váltak a veszekedések, amelyek legtöbbször az asszony bántalmazásával értek véget.

A nő végül 2012 tavaszán új viszonyba kezdett. A férfi erről tudomást szerzett és gyilkossággal fenyegetőzött - mint utólag kiderült, komolyan is gondolta. December 14-én egy újabb veszekedést követően a férfi a konyhából egy kést vett magához, és a fotelben ülő párját mellkason szúrta. Ezt követően egy baseballütővel többször is nagy erővel fejbe vágta. Nem sokkal később az áldozat belehalt sérüléseibe.

A holttestet az akkor még csak 15 éves lányuk találta meg, miután a tettes letakarta egy pokróccal, a gyilkos fegyvereket pedig megtisztította. Végül megpróbálkozott az öngyilkossággal is, de kísérlete - miszerint önmagát szúrta hasba - nem járt sikerrel.

A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 53 éves vádlottat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Összeütközött négy autó Csömörnél

Összeütközött négy autó Csömörnél


CSÖMÖR,     BALESET,     KÖZLEKEDÉS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen