hirdetés
Belföld

Mindenki elismerte, hogy tévedésből hurcolták meg a BKV bérletet vásárló nőt

A múlt héten tévedésből letartóztattak egy nőt, mivel a jegyellenőrök azt hitték, hogy hamis bérlethasználóval van dolguk. Most azonban már nem csak a rendőrség, hanem a BKK is elismerte hibáját.
bkk ellenőr A kép illusztráció (Forrás: Newscafe.hu)
hirdetés

A 29 éves doktornő vasárnap a Kálvin téren szeretett volna metróra szállni, azonban a mozgólépcsőnél a jegyellenőrök az utas bérletét hamisnak ítélték, ezért pótdíjjal büntették. A nő erre hívta édesanyját, hogy mi ilyenkor a teendő, mert ő ártatlannak érzi magát, vásárlását saját bevallása szerint nyugtával is tudja igazolni. Végül közösen kihívták a rendőrséget, hogy segítséget kérjenek, akik erre válaszul a kapitányságra vitték az utast és az ellenőröket is.

Végül a nő ellen a rendőrség még vasárnap hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken azonban közölte: a nyomozás során beszerzett bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntetik, majd intézkedtek a nő adatainak törléséről. Mi több, maga a IX. kerületi rendőrkapitány személyesen kért az érintettől bocsánatot az eljárás okozta kellemetlenségekért. Ráadásul a történteket fegyelmi eljárás keretében ki is vizsgáltatják.

Bár a BKK jelenlegi információi szerint az ellenőrök a hatályos szabályoknak megfelelően jártak el, azonban a helyzetre való tekintettel Dabóczi Kálmán, a központ vezérigazgatója levélben kért elnézést az érintett utastól, emellett egy éves bérletet is felkínáltak neki. Mindezek mellett az esetet tovább vizsgálják és áttekintik a jegyellenőrzéssel és pótdíjazással kapcsolatos szabályozást is. 

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
MSZP: a kormány hamisított statisztikákkal fedné el a szegénységet

MSZP: a kormány hamisított statisztikákkal fedné el a szegénységet


MSZP,     KORMÁNY,     STATISZTIKA

A Párbeszéd szigorítaná az európai légszennyezettségi normákat

A Párbeszéd szigorítaná az európai légszennyezettségi normákathirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen