hirdetés
Belföld

Mindenki elismerte, hogy tévedésből hurcolták meg a BKV bérletet vásárló nőt

A múlt héten tévedésből letartóztattak egy nőt, mivel a jegyellenőrök azt hitték, hogy hamis bérlethasználóval van dolguk. Most azonban már nem csak a rendőrség, hanem a BKK is elismerte hibáját.
bkk ellenőr A kép illusztráció (Forrás: Newscafe.hu)
hirdetés

A 29 éves doktornő vasárnap a Kálvin téren szeretett volna metróra szállni, azonban a mozgólépcsőnél a jegyellenőrök az utas bérletét hamisnak ítélték, ezért pótdíjjal büntették. A nő erre hívta édesanyját, hogy mi ilyenkor a teendő, mert ő ártatlannak érzi magát, vásárlását saját bevallása szerint nyugtával is tudja igazolni. Végül közösen kihívták a rendőrséget, hogy segítséget kérjenek, akik erre válaszul a kapitányságra vitték az utast és az ellenőröket is.

Végül a nő ellen a rendőrség még vasárnap hamis magánokirat felhasználása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken azonban közölte: a nyomozás során beszerzett bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntetik, majd intézkedtek a nő adatainak törléséről. Mi több, maga a IX. kerületi rendőrkapitány személyesen kért az érintettől bocsánatot az eljárás okozta kellemetlenségekért. Ráadásul a történteket fegyelmi eljárás keretében ki is vizsgáltatják.

Bár a BKK jelenlegi információi szerint az ellenőrök a hatályos szabályoknak megfelelően jártak el, azonban a helyzetre való tekintettel Dabóczi Kálmán, a központ vezérigazgatója levélben kért elnézést az érintett utastól, emellett egy éves bérletet is felkínáltak neki. Mindezek mellett az esetet tovább vizsgálják és áttekintik a jegyellenőrzéssel és pótdíjazással kapcsolatos szabályozást is. 

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Fegyverrel követelt pénzt egy autós egy gyalogostól Budapesten

Fegyverrel követelt pénzt egy autós egy gyalogostól BudapestenTöbb gyalogost is elütöttek az esti órákban, ketten életüket vesztették

Több gyalogost is elütöttek az esti órákban, ketten életüket vesztették


RENDŐRSÉG,     BALESET,     BUDAPEST

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen