hirdetés
Belföld

Lehet, hogy lejárt volna a Telekom-szerződés

Olyan szerződést bontana fel a kormány a Telekommal, amely az év végén lejárna

Az Átlátszó információi szerint valószínűleg olyan szerződés felbontását jelentette be a minap a kormányszóvivő, amely december 31-ével amúgy is lejárna. Talán már nem is maradt elég idő a hivatalos felmondásra és egy már csak néhány napig élő szerződés a tét.
Kovács Zoltán Kovács Zoltán (Forrás: sajomente.hu)
hirdetés

Csütörtökön délután jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy a kormány felmondatja a telekomos szerződéseket a minisztériumokkal. Később hozzátette, hogy igazából a mobilinternetes szerződésekről szól a történet.

Az Átlátszó megtalálta azt a keretszerződést, amelyről szó lehet. 2013. év végén kötötték a nagy mobilszolgáltatókkal és idén jár le. 4.5 milliárdos limitet jelentett az utóbbi két évre. Mivel a Telekom jogsértést nem követett el, ezért a jövőben is elindulhat közbeszerzéseken, így akkor megint vele kellene szerződnie az intézményeknek – közölte a Portfolio.

A Telekom azért bontotta fel támogatói szerződését Kovács Ákos előadóval, mert az énekes a vállalat által nem elfogadható kijelentéseket tett egy tv-interjúban.

Orbán Viktor az uniós csúcs után tartott pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján reagált a nagy port kavaró ügyre. Szerinte Kovács Ákos és a Telekom ügye kicsinek látszik, de nagyon fontos elvi és alkotmányos kérdéseket vet fel. Érdektelennek nevezte, hogy ki az alkotó személye, aki szerződött, a kormánynak kötelessége biztosítani, hogy elmondhassa véleményét, még ha nem is egyezik feltétlenül másokéval. Orbán állítja: „ez szólásszabadság kérdése”.

A fő kérdésnek azt nevezte, hogy egy hazánkban működő multinacionális vállalat szankcionálhat-e bárkit, ha nem ért egyet a véleményével. Nem vitatta, hogy a cégek szabadon köthetnek szerződést bárkivel, de kijelentette: „ellentétes az alkotmánnyal az, ha valaki azzal az indokkal mond fel egy szerződést, hogy nem tetszik neki annak az embernek a véleménye, akivel egyébként korábban szerződést kötött”. A kormányfő szerint elnyomásról, visszaélésről van szó, amit nem lehet elfogadni.

Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy tv-interjúban reagált tegnap a Telekom szerződésbontására. Azt mondta: a Telekom visszaélt a helyzetével, azzal, hogy sok pénze van és nagy a befolyása. A kormány lépését szimbolikusnak nevezte, megmutatták, hogy nem lehet egy állampolgárral bármit megtenni, előbb végig kellene azt gondolni. Rogán úgy vélte, a cég megsértette az alaptörvényt, hiszen hazánkban szólás- és véleményszabadság van. Szerinte korlátozzák azt, ha valaki úgy gondolja: „ad pénzt akkor, ha tetszik a vélemény és nem ad pénzt, ha nem tetszik a vélemény, függetlenül attól, hogy ott érvényes polgárjogi szerződés van. … akkor azt gondolom, egy szimbolikus lépéssel nekünk is jelezni kell, nem értünk egyet azzal, ha valaki nem tartja be a magyar alkotmányt és korlátozza a szólásszabadságot”.

Pénteken a Békés Megyei Önkormányzat közleményben jelezte: amennyiben van érvényes szerződése a Telekommal, akkor felmondja azt, ahogy a kormány is tette. Kijelentették, hogy egyetértenek a kormány álláspontjával, mely szerint nem nézhető el, hogy bárkit véleménye vagy nézetei miatt megkülönböztessenek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Összeütközött négy autó Csömörnél

Összeütközött négy autó Csömörnél


CSÖMÖR,     BALESET,     KÖZLEKEDÉS

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen