hirdetés
Belföld

Lehet, hogy lejárt volna a Telekom-szerződés

Olyan szerződést bontana fel a kormány a Telekommal, amely az év végén lejárna

Az Átlátszó információi szerint valószínűleg olyan szerződés felbontását jelentette be a minap a kormányszóvivő, amely december 31-ével amúgy is lejárna. Talán már nem is maradt elég idő a hivatalos felmondásra és egy már csak néhány napig élő szerződés a tét.
Kovács Zoltán Kovács Zoltán (Forrás: sajomente.hu)
hirdetés

Csütörtökön délután jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy a kormány felmondatja a telekomos szerződéseket a minisztériumokkal. Később hozzátette, hogy igazából a mobilinternetes szerződésekről szól a történet.

Az Átlátszó megtalálta azt a keretszerződést, amelyről szó lehet. 2013. év végén kötötték a nagy mobilszolgáltatókkal és idén jár le. 4.5 milliárdos limitet jelentett az utóbbi két évre. Mivel a Telekom jogsértést nem követett el, ezért a jövőben is elindulhat közbeszerzéseken, így akkor megint vele kellene szerződnie az intézményeknek – közölte a Portfolio.

A Telekom azért bontotta fel támogatói szerződését Kovács Ákos előadóval, mert az énekes a vállalat által nem elfogadható kijelentéseket tett egy tv-interjúban.

Orbán Viktor az uniós csúcs után tartott pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján reagált a nagy port kavaró ügyre. Szerinte Kovács Ákos és a Telekom ügye kicsinek látszik, de nagyon fontos elvi és alkotmányos kérdéseket vet fel. Érdektelennek nevezte, hogy ki az alkotó személye, aki szerződött, a kormánynak kötelessége biztosítani, hogy elmondhassa véleményét, még ha nem is egyezik feltétlenül másokéval. Orbán állítja: „ez szólásszabadság kérdése”.

A fő kérdésnek azt nevezte, hogy egy hazánkban működő multinacionális vállalat szankcionálhat-e bárkit, ha nem ért egyet a véleményével. Nem vitatta, hogy a cégek szabadon köthetnek szerződést bárkivel, de kijelentette: „ellentétes az alkotmánnyal az, ha valaki azzal az indokkal mond fel egy szerződést, hogy nem tetszik neki annak az embernek a véleménye, akivel egyébként korábban szerződést kötött”. A kormányfő szerint elnyomásról, visszaélésről van szó, amit nem lehet elfogadni.

Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter egy tv-interjúban reagált tegnap a Telekom szerződésbontására. Azt mondta: a Telekom visszaélt a helyzetével, azzal, hogy sok pénze van és nagy a befolyása. A kormány lépését szimbolikusnak nevezte, megmutatták, hogy nem lehet egy állampolgárral bármit megtenni, előbb végig kellene azt gondolni. Rogán úgy vélte, a cég megsértette az alaptörvényt, hiszen hazánkban szólás- és véleményszabadság van. Szerinte korlátozzák azt, ha valaki úgy gondolja: „ad pénzt akkor, ha tetszik a vélemény és nem ad pénzt, ha nem tetszik a vélemény, függetlenül attól, hogy ott érvényes polgárjogi szerződés van. … akkor azt gondolom, egy szimbolikus lépéssel nekünk is jelezni kell, nem értünk egyet azzal, ha valaki nem tartja be a magyar alkotmányt és korlátozza a szólásszabadságot”.

Pénteken a Békés Megyei Önkormányzat közleményben jelezte: amennyiben van érvényes szerződése a Telekommal, akkor felmondja azt, ahogy a kormány is tette. Kijelentették, hogy egyetértenek a kormány álláspontjával, mely szerint nem nézhető el, hogy bárkit véleménye vagy nézetei miatt megkülönböztessenek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Október 23. - LMP: Magyarország nem tűri szabadsága lábbal tiprását

Október 23. - LMP: Magyarország nem tűri szabadsága lábbal tiprásátOktóber 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előttKéssel akarta kifizetni egy utas a taxit Egerbaktán

Késsel akarta kifizetni egy utas a taxit Egerbaktán


EGERBAKTA,     KÉS,     FENYEGETÉS

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen