hirdetés
Belföld

A Jobbik több magyar történelmi filmet szeretne

Az Index Vona Gábort kérdezte arról, hogy mit szól a Saul fia című film sikeréhez a jobbik, illetve ő látta-e a művet már. A politikus elmondta, hogy a párt szerint a Filmalapnak már nem csak a holokausztot és a homoszexualitást prezentáló filmeket kellene támogatnia, hanem azokat is, amelyek a magyar történelem sikereit mutatnák be, ezzel is erősítve a nemzeti identitást.
Vona Gábor A Jobbik szerint csak a politikailag és gazdaságilag előnyös filmek jutnak támogatáshoz (Forrás: Szekelyfold.ma)
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Jobbik fájdalmazza azt, hogy azok a produkciók, amelyek a magyar történelem dicső időszakait és csatáit mutatnák be, nem kapnak támogatást a Filmalaptól. A témában Vona Gábort kérdezte az Index.

Még régebben Novák Előd fejtette ki egy posztban, hogy az elmúlt tíz év alatt, az állam már a második olyan filmet támogatja, amelynek fő témája a holokauszt. Mindeközben pedig azoknak a produkcióknak semmi esélye sincs a szponzorálásra, amelyek olyan dicső diadalt mutatnának be, mint a pozsonyi csata, vagy a Rongyos Gárda.

Nemrég adtuk hírül, hogy a Saul fia díjat nyert a Golden Globeon. Úgy tűnik azonban, hogy a Jobbik és Vona Gábor még mindig sérelmezi azt, hogy a Filmalap nem támogatja azokat az alkotásokat, amelyek a magyar történelem bemutatásával erősítenék a nemzeti identitást. Az elmúlt időszakban is voltak olyan filmek, amelyek ezt a vonalat képviselték volna és a készítők be is adták kérelmüket a szövetségnek, a forgatókönyv-bíráló bizottság azonban nem segített nekik - mondta Vona.

Forgattak volna szívesen például: Tisza Istvánról, Munkácsy Mihályról, Bethlen Istvánról, Hunyadi Mátyásról, Hunyadi Jánosról és Toldiról is. Azonban ezek a témák nem kaptak állami forrást.

Ezzel szemben a Filmalap támogatja azokat a témákat amelyek a holokausztról szólnak. Ilyen például a Saul fia vagy a Hajnali láz, illetve a homoszexualitást prezentáló produkciókat is. Erre példának a Coming outot, a Viharsarkot és a Swinget hozta fel a politikus.

A Jobbik szerint a Nemzeti Filmalap nem szakmai szemmel osztja ki a támogatásokat, sokkal inkább előnybe részesítik azokat az alkotásokat, amelyek gazdaságilag és politikailag előnyösek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A tejfölök felét kifogásolta a Nébih vizsgálata

A tejfölök felét kifogásolta a Nébih vizsgálataHázfalban bujkált egy szökésben lévő férfi Mezőkovácsházán

Házfalban bujkált egy szökésben lévő férfi Mezőkovácsházán


RENDŐRSÉG,     BŰNÜGY,     SZÖKÉS

hirdetés
Gyurcsány Ferenc lesz a DK frakcióvezetője

Gyurcsány Ferenc lesz a DK frakcióvezetőjeGázolás miatt pótlóbuszok járnak Vác és Vácrátót között

Gázolás miatt pótlóbuszok járnak Vác és Vácrátót között


VONAT,     BALESET,     VÁC

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen