hirdetés
Belföld

A Jobbik több magyar történelmi filmet szeretne

Az Index Vona Gábort kérdezte arról, hogy mit szól a Saul fia című film sikeréhez a jobbik, illetve ő látta-e a művet már. A politikus elmondta, hogy a párt szerint a Filmalapnak már nem csak a holokausztot és a homoszexualitást prezentáló filmeket kellene támogatnia, hanem azokat is, amelyek a magyar történelem sikereit mutatnák be, ezzel is erősítve a nemzeti identitást.
Vona Gábor A Jobbik szerint csak a politikailag és gazdaságilag előnyös filmek jutnak támogatáshoz (Forrás: Szekelyfold.ma)
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Jobbik fájdalmazza azt, hogy azok a produkciók, amelyek a magyar történelem dicső időszakait és csatáit mutatnák be, nem kapnak támogatást a Filmalaptól. A témában Vona Gábort kérdezte az Index.

Még régebben Novák Előd fejtette ki egy posztban, hogy az elmúlt tíz év alatt, az állam már a második olyan filmet támogatja, amelynek fő témája a holokauszt. Mindeközben pedig azoknak a produkcióknak semmi esélye sincs a szponzorálásra, amelyek olyan dicső diadalt mutatnának be, mint a pozsonyi csata, vagy a Rongyos Gárda.

Nemrég adtuk hírül, hogy a Saul fia díjat nyert a Golden Globeon. Úgy tűnik azonban, hogy a Jobbik és Vona Gábor még mindig sérelmezi azt, hogy a Filmalap nem támogatja azokat az alkotásokat, amelyek a magyar történelem bemutatásával erősítenék a nemzeti identitást. Az elmúlt időszakban is voltak olyan filmek, amelyek ezt a vonalat képviselték volna és a készítők be is adták kérelmüket a szövetségnek, a forgatókönyv-bíráló bizottság azonban nem segített nekik - mondta Vona.

Forgattak volna szívesen például: Tisza Istvánról, Munkácsy Mihályról, Bethlen Istvánról, Hunyadi Mátyásról, Hunyadi Jánosról és Toldiról is. Azonban ezek a témák nem kaptak állami forrást.

Ezzel szemben a Filmalap támogatja azokat a témákat amelyek a holokausztról szólnak. Ilyen például a Saul fia vagy a Hajnali láz, illetve a homoszexualitást prezentáló produkciókat is. Erre példának a Coming outot, a Viharsarkot és a Swinget hozta fel a politikus.

A Jobbik szerint a Nemzeti Filmalap nem szakmai szemmel osztja ki a támogatásokat, sokkal inkább előnybe részesítik azokat az alkotásokat, amelyek gazdaságilag és politikailag előnyösek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Halálos baleset történt Csákvár közelében


CSÁKVÁR,     BALESET,     RENDŐRSÉG

Elkapták a „gyanús fehér poros” levelek borsodi küldőjét

Elkapták a „gyanús fehér poros” levelek borsodi küldőjét


NAV,     MISKOLC,     RENDŐRSÉG

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen