hirdetés
Belföld

Meg akartak szökni a szolnoki börtönből, de ehelyett meghosszabbították a büntetésüket

Meg akart szökni a szolnoki börtönből egy férfi három társával együtt. Cellatársaikat erőszakkal arra próbálták rávenni, hogy a véssék ki nekik a falat. A négy menekülni vágyó lebukott, most halmazati büntetéssel tovább maradhatnak a rácsok mögött.
Börtön Nem tudták kivárni a büntetés végét, így még rosszabbul jártak (Forrás: Nextshark.com)
hirdetés

A bíróság bűnösnek találta azt a férfit, aki három társával együtt meg akart szökni a szolnoki börtönből. Tervük nem csak, hogy nem sikerült, de még halmazati büntetés is kaptak, így tovább kell maradniuk elzárás alatt.

A négy vádlott és az áldozatok egy zárkában laktak egy héten keresztül. Miután kitervelték a szökést, cellatársaikat fizikai terror segítségével próbálták rávenni arra, hogy segítsenek nekik a megvalósításban.

Az elsőrendű vádlott az egyik éjszaka fölkelt és megparancsolta az áldozatoknak, hogy kezdjék el vésni a falat. Az első férfinál hiába próbálkozott, attól mindig nemleges választ kapott. Ekkor ki akarta rángatni őt az ágyból és felszólította, hogy verekedjenek. A férfi ennek nem tett eleget, így az erőszakoskodó kénytelen volt a másik rabnál próbálkozni. Őróla letépte az inget és ugyanúgy meg akarta verni. A fizikai terror ekkor vette kezdetét. A négy vádlott ugyanis ezek után állandóan terrorizálta a két másik rabot és arra kényszerítették őket, hogy a falat véssék.

A szökést tervezők aztán lebuktak és tárgyalásukat múlt hét szerdán be is fejezték. A bíróság mind a négyüket bűnösnek találta testi sértés, kényszerítés és szökési kísérlet vádjában. Az elsőrendű vádlott börtönbüntetését négy év nyolc hónappal, két másikét egy év tíz hónappal (ők visszaesők voltak), a negyedik elkövetőét pedig egy év nyolc hónappal meghosszabbították. Az ítélet jogerős.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Benyújtotta népszavazási kezdeményezéseit az MSZP és a Párbeszéd

Benyújtotta népszavazási kezdeményezéseit az MSZP és a Párbeszédhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen