Belföld

Meg akartak szökni a szolnoki börtönből, de ehelyett meghosszabbították a büntetésüket

Meg akart szökni a szolnoki börtönből egy férfi három társával együtt. Cellatársaikat erőszakkal arra próbálták rávenni, hogy a véssék ki nekik a falat. A négy menekülni vágyó lebukott, most halmazati büntetéssel tovább maradhatnak a rácsok mögött.
Börtön Nem tudták kivárni a büntetés végét, így még rosszabbul jártak (Forrás: Nextshark.com)

A bíróság bűnösnek találta azt a férfit, aki három társával együtt meg akart szökni a szolnoki börtönből. Tervük nem csak, hogy nem sikerült, de még halmazati büntetés is kaptak, így tovább kell maradniuk elzárás alatt.

A négy vádlott és az áldozatok egy zárkában laktak egy héten keresztül. Miután kitervelték a szökést, cellatársaikat fizikai terror segítségével próbálták rávenni arra, hogy segítsenek nekik a megvalósításban.

Az elsőrendű vádlott az egyik éjszaka fölkelt és megparancsolta az áldozatoknak, hogy kezdjék el vésni a falat. Az első férfinál hiába próbálkozott, attól mindig nemleges választ kapott. Ekkor ki akarta rángatni őt az ágyból és felszólította, hogy verekedjenek. A férfi ennek nem tett eleget, így az erőszakoskodó kénytelen volt a másik rabnál próbálkozni. Őróla letépte az inget és ugyanúgy meg akarta verni. A fizikai terror ekkor vette kezdetét. A négy vádlott ugyanis ezek után állandóan terrorizálta a két másik rabot és arra kényszerítették őket, hogy a falat véssék.

A szökést tervezők aztán lebuktak és tárgyalásukat múlt hét szerdán be is fejezték. A bíróság mind a négyüket bűnösnek találta testi sértés, kényszerítés és szökési kísérlet vádjában. Az elsőrendű vádlott börtönbüntetését négy év nyolc hónappal, két másikét egy év tíz hónappal (ők visszaesők voltak), a negyedik elkövetőét pedig egy év nyolc hónappal meghosszabbították. Az ítélet jogerős.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Több mint százan siettek egy eltűnt kisfiú keresésére

Több mint százan siettek egy eltűnt kisfiú kereséséreKásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

Kásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb elemeHétfőig dönthetnek a Honvédkórház dolgozói

Hétfőig dönthetnek a Honvédkórház dolgozóiKésnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon

Késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon


VASÚT,     KÉSÉS,     VERESEGYHÁZ

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen