hirdetés
Belföld

Előzetesben a csemői gyilkosság gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba helyezte kedd délután a Budakörnyéki Járásbíróság azt a két férfit, aki az alapos gyanú szerint megölt egy 90 éves embert Csemőn - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.
Rendőrség A kép illusztráció (Forrás: estihirlap.hu)
hirdetés

Gyugyi Csilla elmondta: a későbbi áldozat egyedül élt a falu központjában. Az egyik gyanúsított, egy kecskeméti férfi megtudta, hogy van félretett pénze, és eldöntötte, hogy szerez tőle. Tervének megvalósításához egy nagykőrösi férfi segítségét vette igénybe. Mivel ismerték a csemői férfi szokásait, napirendjét, tudták, hogy mikor van otthon.

Január 6-án este mindketten a csemői házhoz mentek, ahol a nagykőrösi férfi csőkulccsal támadt az idős sértettre: a lábát és a fejét ütötte. A gyanúsított ezután értékek után kutatott, majd egy mobiltelefont és élelmiszert vitt magával. Az erősen vérző idős embert a sorsára hagyta; a férfi belehalt a bántalmazáskor keletkezett sérülésekbe. A másik férfi mindeközben az autóban várakozott.

A gyanúsítottakat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy héten belül elfogta és őrizetbe vette.
A nagykőrösi férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, kecskeméti társát felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére bűnsegédként elkövetett rablással gyanúsítják - közölte Gyugyi Csilla.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszíni és a halottszemle, valamint az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit: a 35 éves N. Zsoltot és a 28 éves M. Róbertet. Mindketten vallomást tettek, de ennek részleteiről a szóvivő nem árult el részleteket.

A 90 éves áldozat holttestét hozzátartozói január 9-én találták meg, ők tettek bejelentést a rendőrségen. N. Zsoltot január 16-án este, társát pedig másnap reggel fogták el.

A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a csemői esetnek van-e köze a Pest megyében az elmúlt hónapokban idős emberek sérelmére elkövetett gyilkosságokhoz - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen