Belföld

Várhatóan nagy tömeg tüntet majd az oktatási rendszert érintő problémák miatt Miskolcon

„Utolsó óra – Vészhelyzet az oktatásban” – ez annak a Facebook csoportnak az elnevezése, amelyhez már 5500-nál is többen csatlakoztak, s amely részben azért jött létre, hogy a szerdai napra tervezett miskolci tüntetést rajta keresztül koordinálják.
Iskolás gyerek A kép illusztráció (Forrás: ecologyofeducation.net)

A nemrég megtartott Országos Tantestületi Értekezlet résztvevői tiltakozó nyilatkozatot tettek közzé, melyben azt is hangsúlyozták, hogy „Balog Zoltán felhívására a KLIK cinikus módon február 3-ára, a miskolci tiltakozás időpontjára hívott össze köznevelési fórumokat a tankerületekben”. Ezért aztán arra kérik a pedagógusokat és támogatókat, hogy „február 3-án ne a tankerületi értekezleten, hanem a miskolci demonstráción vegyenek részt”.

Február harmadikára országszerte több helyszínen demonstrációt is szerveznek, a miskolci demonstrációt koordináló „Utolsó óra – Vészhelyzet az oktatásban” nevű Facebook-oldalon pedig egyre többen fejezik ki támogatásukat – már 5500-nál is többen „lájkolták” az oldalt. Eközben a Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt leveléhez is újabb iskolák csatlakoztak.

Az Utolsó Óra csoportban nem csupán a legfrissebb, a szerdai miskolci tüntetéssel kapcsolatos információk követhetőek, de a szervezés is részben itt történik, valamit elérhető itt az a nyilatkozat is, amely a tantestületi értekezleten született, s amelyben a résztvevők kijelentik:

„Illegitimnek tekintjük a Balog Zoltán által létrehozott Köznevelési Kerekasztalt, amely nem képviseli az érintetteket. A kormány ne önmagával tárgyaljon, hanem a valódi érintettekkel! Követeljük a közoktatás átfogó átalakítását, széleskörű egyeztetést a gyakorló pedagógusok és nevelésben részt vevők érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, szülőkkel és diákokkal!”

A Kettősmérce blog felsorolta, hol demonstrálnak majd a szerdai napon:

Miskolc, Herman Ottó Gimnázium Sportcsarnoka – Hősök tere -16:30
https://www.facebook.com/events/933297490087140/ 
Sopron, Széchenyi tér 1 – 17:30
https://www.facebook.com/events/506725886173998/ 
Szombathely Borostyánkő áruház előtt – 17:00
https://www.facebook.com/events/1790621821165278/ 
Pécs, 48-as tér – 17 óra
KLIK Szegedi tankerületének irodája Kálvária utca. 84-86 szám alatti épülete – 17:30
Békéscsaba Szent István tér, Városháza előtt – 17:00
https://www.facebook.com/events/1151668338191816/ 
Budapest, Szabadság tér – 17:00
Budaörs, Ifjúság u. 6. (Herman Ottó Általános Iskola) – 16:30Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen