hirdetés
Belföld

Fenyegethették a miskolci óvodákat, hogy maradjanak távol a pedagógustüntetéstől

Miskolc óvodáit figyelmeztethették, hogy maradjanak távol a pedagógustüntetéstől – a város önkormányzata ugyan cáfolja a hírt, a Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára azonban úgy véli, az összes óvodát fenyegethették – számolt be róla az atv.hu.
Óvodás gyermek A kép illusztráció (Forrás: telegraph.co.uk)
hirdetés

Megfenyegették a miskolci óvodákat, komoly következményeket helyeztek kilátásba számukra abban az esetben, ha a tegnapi demonstráción részt vesznek – véli a Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára. A város önkormányzata ezzel szemben cáfolta az állítást.

Csabalik Zsuzsanna még tegnap úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy szerinte sokan érkeznek majd a pedagógustüntetésre, ebben pedig valóban igaza lett: Miskolcon megközelítőleg ötezren gyűltek össze, de más városokban is utcákra vonultak az oktatásért aggódók. A középiskolai tanár elmondta, örülnek annak, hogy országszerte több településen is aktivizálják magukat a pedagógusok, mivel meglátása szerint Herman Ottó Gimnázium tantestülete által felvetett problémák országos problémák.

Csabalik Zsuzsanna arról, hogy van-e félelem a pedagógusokban a kiállásuk következményei miatt tegnap elmondta, hogy

„konkrétan tud arról, hogy valamennyi miskolci óvodába leszóltak, hogy komoly következményei lesznek, ha elmennek a ma esti demonstrációra.”

Kiderült, az óvodák önkormányzati fenntartás alatt működnek. Csabalik Zsuzsa később még a témával kapcsolatban megjegyezte:

„Nagyon remélem, hogyha összefog egy-egy óvoda, nem lehet leváltani a teljes személyzetét, és egymást védve ki fognak jönni, és velünk együtt vesznek részt a fogadóórán.”

A miskolci önkormányzat az ATV-s interjút követően közleményt adott ki, amelyben azt írták, értetlenül állnak a Pedagógusok Szakszervezetének helyi titkárhelyettesének állítása előtt. Mint írták:

„Az önkormányzat semmilyen módon nem gyakorol nyomást a pedagógusokra, hogy demokratikus jogaikkal éljenek. A felvetés azért is érthetetlen, mert a demonstráció az iskolai közoktatásról szól, nem az óvodákról.”Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Vona önálló határőrséget akar

Vona önálló határőrséget akarhirdetés
Megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút egy nő Budapesten

Megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút egy nő Budapesten


BUDAPEST,     LOPÁS,     HARAPÁS

Kerékpárost sodort el egy kamion a 47-es úton Algyőnél

Kerékpárost sodort el egy kamion a 47-es úton Algyőnél


RENDŐRSÉG,     BALESET,     ALGYŐ

Hazaengedték az Újlak utcai gyilkosság gyanúsítottját

Hazaengedték az Újlak utcai gyilkosság gyanúsítottjáthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen