hirdetés
Belföld

Fenyegethették a miskolci óvodákat, hogy maradjanak távol a pedagógustüntetéstől

Miskolc óvodáit figyelmeztethették, hogy maradjanak távol a pedagógustüntetéstől – a város önkormányzata ugyan cáfolja a hírt, a Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára azonban úgy véli, az összes óvodát fenyegethették – számolt be róla az atv.hu.
Óvodás gyermek A kép illusztráció (Forrás: telegraph.co.uk)
hirdetés

Megfenyegették a miskolci óvodákat, komoly következményeket helyeztek kilátásba számukra abban az esetben, ha a tegnapi demonstráción részt vesznek – véli a Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára. A város önkormányzata ezzel szemben cáfolta az állítást.

Csabalik Zsuzsanna még tegnap úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy szerinte sokan érkeznek majd a pedagógustüntetésre, ebben pedig valóban igaza lett: Miskolcon megközelítőleg ötezren gyűltek össze, de más városokban is utcákra vonultak az oktatásért aggódók. A középiskolai tanár elmondta, örülnek annak, hogy országszerte több településen is aktivizálják magukat a pedagógusok, mivel meglátása szerint Herman Ottó Gimnázium tantestülete által felvetett problémák országos problémák.

Csabalik Zsuzsanna arról, hogy van-e félelem a pedagógusokban a kiállásuk következményei miatt tegnap elmondta, hogy

„konkrétan tud arról, hogy valamennyi miskolci óvodába leszóltak, hogy komoly következményei lesznek, ha elmennek a ma esti demonstrációra.”

Kiderült, az óvodák önkormányzati fenntartás alatt működnek. Csabalik Zsuzsa később még a témával kapcsolatban megjegyezte:

„Nagyon remélem, hogyha összefog egy-egy óvoda, nem lehet leváltani a teljes személyzetét, és egymást védve ki fognak jönni, és velünk együtt vesznek részt a fogadóórán.”

A miskolci önkormányzat az ATV-s interjút követően közleményt adott ki, amelyben azt írták, értetlenül állnak a Pedagógusok Szakszervezetének helyi titkárhelyettesének állítása előtt. Mint írták:

„Az önkormányzat semmilyen módon nem gyakorol nyomást a pedagógusokra, hogy demokratikus jogaikkal éljenek. A felvetés azért is érthetetlen, mert a demonstráció az iskolai közoktatásról szól, nem az óvodákról.”Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Lelőtte társát a vadászaton egy bokodi férfi

Lelőtte társát a vadászaton egy bokodi férfihirdetés
Hét éve történt gyilkosság miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Hét éve történt gyilkosság miatt emeltek vádat egy férfi ellenToroczkai László visszatérne a Jobbik mozgalmi jellegéhez

Toroczkai László visszatérne a Jobbik mozgalmi jellegéhezhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen