Belföld

A Klik most a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumot faggatta...

Néhány elmaradt tanítási óra, illetve egy szülői értekezlet miatt „szálltak rá” a gimnáziumra, Tényi István pedig nyomozást szeretne.
Teleki Blanka Gimnázium Két elmaradt tanítási óra és a szülői értekezlet voltak a "problémás kérdések" (Forrás: kettosmerce.blog.hu)

A zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerület vezetője levélben szólította fel, hogy számoljon be róla, milyen körülmények között vettek részt az iskola tanárai a miskolci tüntetésen, s hogyan tájékoztatták a szülőket a tüntetést szervező miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről – számolt be róla a Nol.hu. Tényi István egyúttal bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen hivatali visszaélés gyanújával.

Arról még korábban, az alternatív kerekasztal keddi ülésén számolt be Pukli István igazgató, hogy támadás érte a Herman Ottó Gimnázium által indított tiltakozáshoz csatlakozó zuglói Teleki Blanka Gimnáziumot – ezzel együtt egy levelet is bemutatott, melyek a Klik XIV. kerületi tankerületi vezetőjétől kapott a keddi napon, s melyben arra szólítják fel, hogy csatolt pdf. formátumban juttasson el bizonyos dokumentumokat már „órákon belül” e-mailen keresztül a miskolci tüntetésen való részvétellel, valamint az elmaradt órákkal és a szülők tiltakozását érintő tájékoztatással kapcsolatban.

Pukli István elmondta, hogy a levelet csak órákkal a munkába érkezését követően vette észre, ekkor pedig azonnal haladékot kért, s kapott is, igaz, csak a tegnapi napig. Mint mondta, valóban elmaradt összesen kettő tanítási óra, ez azonban „előfordul minden iskola életében”, továbbá folyamatban van az órák pótlása is.

Elárulta, a szülőket valóban tájékoztatta – egy levelet írt arról, miért csatlakozott a Herman Ottó Gimnázium leveléhez, a szülői értekezleten pedig fel is olvasták a levelet. Azt azonban nem érti az igazgató, hogy ezekről a szülői értekezletekről a Klik miért kért jegyzőkönyvet, amikor pedig a hasonló értekezleteken soha nem készülnek jegyzőkönyvek. A Klik közölte Puklival, hogy az eljárás közérdekű bejelentés nyomán indult.

Az ügy kapcsán Tényi István bejelentést tett: vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, illetve amennyiben szükséges, a nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, továbbá a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen