hirdetés
Belföld

Arra hívják a kormánytagokat, vállaljanak önkéntes munkát a kórházakban

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint akár újszerű Nemzeti Konzultációra is alkalmat adhatna, ha eleget tennének a felhívásnak a kormánytagok.
Kórház A kép illusztráció (Forrás: hospitalforsalelease.com)
hirdetés

Vállaljanak önkéntes munkát a kormánytagok a kórházakban – kérte a Független Egészségügyi Szakszervezet a döntéshozóktól.

A honlapján található felhívásban a szakszervezet arra kérte a kormánytagokat, államtitkárokat, hogy – annak érdekében, hogy alaposabban megismerhessék az egészségügyi intézményekben kialakult állapotokat – végezzenek legalább néhány napon át önkéntes munkát orvosok, szakápolók, beteghordók, illetve a más területen az egészségügyben dolgozók mellett.

Az érdekképviselet felhívta rá a figyelmet: mindezt a jelenlegi törvény is lehetővé teszi, sőt a „váratlan” segítséggel az orvosok és más egészségügyi dolgozók leterheltségét is csökkenthetnék a betegeket és a gyógyító személyzetet egyaránt érintő influenzajárvány idején.

Ezen kívül felhívásukban hangsúlyozták, hogy az önkéntes munka a Nemzeti Konzultáció egy merőben „újszerű” formáját is lehetővé tenné, így ugyanis a közvetlen beszélgetések, s a megszerzett tapasztalatok birtokában körvonalazódhatna bennük, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a betegellátásban dolgozóknak.

Mi több, a szakszervezet szerint az ilyen tapasztalatszerzés mindennél jobban meggyőzheti a döntéshozókat arról, hogy „nincs életbevágóbb ügy, mint a gyógyítás feltételeinek javítása, a dolgozók jobb anyagi megbecsülésével, a tárgyi feltételek javításával”.

A Független Egészségügyi Szakszervezet Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárt arra kéri, hogy biztosítsa a kormánytagok, államtitkárok részére az egészségügyi államtitkárság által felügyelt közkórházakban az önkéntes munkához szükséges felkészítést és tárgyi feltételeket.

Végezetül kifejezték, hogy bíznak abban is, hogy kezdeményezésük elfogadása „példamutató lesz az országgyűlési képviselők számára”, akiket egyébként ugyancsak hasonló kéréssel terveznek megkeresni.

A felhívás elérhető a fesz.eu oldalon. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen