hirdetés
Belföld

Tizenegy év börtön, amiért kilökte gyermekét a második emeletről

Összesen tizenegy év letöltendő fegyházra ítélték másodfokon azt a nőt, aki kilökte hat éves kislányát a gyerekszoba ablakából még 2014-ben. Elmondása szerint azért tette ezt, mert attól félt, hogy a gyereket elveszik tőle. A kislány túlélte a zuhanást, ám maradandó fogyatékossága lett.
Bíróság A büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetik szabadlábra a nőt (Forrás: Telegraph.co.uk)
hirdetés

Másodfokú ítélet született csütörtökön annak a nőnek az ügyében, aki megpróbálta megölni gyermekét és saját magát még 2014-ben. A vád emberölés kísérlete volt és az asszonyt bűnösnek találták. Megvonták tőle a kislány felügyeleti jogát, továbbá tizenegy év letöltendő fegyházat kapott.

Az elsőfokú ítélet után a nő és a védőügyvédje fellebbezett az enyhítésért, továbbá a felmentésért, azonban a vádlott ezt később visszavonta.

Az asszonyt az eset bekövetkezte előtt műtötték meg. Az operáció után szinte nem is mozdult ki otthonából. Visszahúzódóvá vált és ilyen életvitelre is rendezkedett be. A kislány akkor még óvodás volt, ám a nő miatt sokszor hiányzott onnan. A nevelőknek ez természetesen feltűnt.

Az intézmény igazgatója többször is próbálta felvenni a kapcsolatot az asszonnyal a gyermek ügyében, ám ő nem volt hajlandó beszélni az óvoda vezetőjével. Ezután a gyámhivatal is elkezdte vizsgálni a családot, végül pedig úgy döntöttek, hogy elindítják a védelembe vételi eljárást.

A nő elmondása szerint ekkor nagyon megijedt attól, hogy a kislányt elveszik tőle. 2014 márciusában aztán arra jutott, hogy nincs más megoldás: végeznie kell a gyerekkel és saját magával is. Lakásuk a második emeleten volt, 8,6 méter magasan. Az asszony először kilökte a kislányt annak szobája ablakából, majd pedig ő is leugrott.

A nő számításai nem jöttek be. Mindketten túlélték a zuhanást, ám a kicsi nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Több helyen is eltört a koponyája, ezenkívül csigolya- és keresztcsonttörés, illetve súlyos zúzódások keletkeztek rajta. Hosszú ideig élet-halál között lebegett. Az esés következtében pedig olyan súlyos agysérülést szenvedett el, hogy maradandó fogyatékosság alakult ki nála.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámaiPárttá alakul a Mi hazánk mozgalom

Párttá alakul a Mi hazánk mozgalomhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen