hirdetés
Belföld

Tizenegy év börtön, amiért kilökte gyermekét a második emeletről

Összesen tizenegy év letöltendő fegyházra ítélték másodfokon azt a nőt, aki kilökte hat éves kislányát a gyerekszoba ablakából még 2014-ben. Elmondása szerint azért tette ezt, mert attól félt, hogy a gyereket elveszik tőle. A kislány túlélte a zuhanást, ám maradandó fogyatékossága lett.
Bíróság A büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetik szabadlábra a nőt (Forrás: Telegraph.co.uk)
hirdetés

Másodfokú ítélet született csütörtökön annak a nőnek az ügyében, aki megpróbálta megölni gyermekét és saját magát még 2014-ben. A vád emberölés kísérlete volt és az asszonyt bűnösnek találták. Megvonták tőle a kislány felügyeleti jogát, továbbá tizenegy év letöltendő fegyházat kapott.

Az elsőfokú ítélet után a nő és a védőügyvédje fellebbezett az enyhítésért, továbbá a felmentésért, azonban a vádlott ezt később visszavonta.

Az asszonyt az eset bekövetkezte előtt műtötték meg. Az operáció után szinte nem is mozdult ki otthonából. Visszahúzódóvá vált és ilyen életvitelre is rendezkedett be. A kislány akkor még óvodás volt, ám a nő miatt sokszor hiányzott onnan. A nevelőknek ez természetesen feltűnt.

Az intézmény igazgatója többször is próbálta felvenni a kapcsolatot az asszonnyal a gyermek ügyében, ám ő nem volt hajlandó beszélni az óvoda vezetőjével. Ezután a gyámhivatal is elkezdte vizsgálni a családot, végül pedig úgy döntöttek, hogy elindítják a védelembe vételi eljárást.

A nő elmondása szerint ekkor nagyon megijedt attól, hogy a kislányt elveszik tőle. 2014 márciusában aztán arra jutott, hogy nincs más megoldás: végeznie kell a gyerekkel és saját magával is. Lakásuk a második emeleten volt, 8,6 méter magasan. Az asszony először kilökte a kislányt annak szobája ablakából, majd pedig ő is leugrott.

A nő számításai nem jöttek be. Mindketten túlélték a zuhanást, ám a kicsi nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Több helyen is eltört a koponyája, ezenkívül csigolya- és keresztcsonttörés, illetve súlyos zúzódások keletkeztek rajta. Hosszú ideig élet-halál között lebegett. Az esés következtében pedig olyan súlyos agysérülést szenvedett el, hogy maradandó fogyatékosság alakult ki nála.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Szijjártó: Kijev lábbal tiporja a kisebbségi jogokat

Szijjártó: Kijev lábbal tiporja a kisebbségi jogokathirdetés
Vádat emeltek a hajléktalantársait felgyújtó férfi ellen

Vádat emeltek a hajléktalantársait felgyújtó férfi ellenLeborult egy kamion rakománya Székesfehérváron

Leborult egy kamion rakománya Székesfehérváronhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen