hirdetés
Belföld

A borzalmas állapotok miatt a szülők nem akarják az iskolába járatni gyermekeiket

A tarnazsadányi iskolában gondot okoz még a testnevelés óra megtartása is, hiszen egy üres tantermet alakítottak ki erre a célra – a vizesblokk és a higiéniai körülmények pedig szintén nem kevés kivetnivalót hagynak maguk után – számolt be róla a Heol.hu.
Vizesblokk az iskolában Vizesblokk az iskolában (Forrás: heol.hu)
hirdetés

Az iskolában, mely összesen nyolc osztállyal működik közel 150 diák tanul, de sokuk szülei inkább nem szeretnék, ha ebbe a már rég óta felújításra szoruló épületbe járnának a gyerekeik nap mint nap. Az épületet még 1959-ben húzták fel, azóta pedig csak kisebb felújításoknak vetették alá.

2014-ben ugyan ígéretet kaptak az iskola felújítására, az ígért segítsége továbbra sem került sor – eközben a polgármester szerint már közel 200 millió forintra lenne szükség ahhoz, hogy az iskola „élhetőbb” körülmények között fogadhassa a gyerekeket.

Az iskolában a gyerekeknek ahhoz, hogy mosdóba tudjanak menni, az épülete kívülre kell vonulniuk – a vizesblokk ugyanis a betonpálya mellett található egy pici épületben, ahol összesen négy wc-helyiség áll a tanulók és a dolgozók rendelkezésére. A mellékhelyiségek ráadásul ugyancsak „spártai” körülmények között vehetőek igénybe: a vakolat pereg le, a falak hidegek, a csaptelepek és a fűtőtestek kifejezetten rozsdásak. Amikor pedig a szennyvíztisztító megtelik, az egész iskolaudvarban vizelet és ürülék kavarog – a szippantósoknak ugyanis már három hónapja nem fizet a Klik.

Azon kívül, hogy a mosdók állapota kifogásolható, például a testnevelés órák, iskolai ünnepségek megszervezése is nehézségekbe ütközik.

A tornaórákat „ideiglenesen” immár ötödik éve egy erre a célra kiüresített teremben tartják, amely egyébként egyben a legnagyobb, de még mindig nem éppen nagy fedett tér is az épületben. Ennek megfelelően az iskolai ünnepségek, így a közelgő március 15-i megemlékezés sem ünnepelhetőek meg méltó körülmények között. Mindemellett pedig, mivel a terem födémje már néhány éve megsüllyedt, egy szakember életveszélyesnek minősítette azt – ettől függetlenül időnként a tanárok és diákok kénytelenek itt órát tartani.

A Heol.hu a témában kereste a fenntartó Klik Hevesi Tankerületének igazgatóját, Ballagó Zoltánt is, aki a mai napig még nem reagált a hírlapnak.



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Folytatódik a Csömöri út felújítása Budapesten

Folytatódik a Csömöri út felújítása Budapesten



Életveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten

Életveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten


VILLAMOS,     BUDAPEST,     BŰNÜGY

Halálos baleset történt Abonynál

Halálos baleset történt Abonynál


ABONY,     KÖZLEKEDÉS,     BALESET

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen