hirdetés
Belföld

Kigyulladt a Nemak alumíniumöntöde egyik győri csarnoka

Munkagépek gyulladtak meg a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. egyik húszezer négyzetméteres gyártócsarnokában péntekre virradóra. Az oltás idejére 207 ember hagyta el az épületet, a tűzben senki sem sérült meg - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Tűz A tűzben senki sem sérült meg - illusztráció (Forrás: Pexels)
hirdetés

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a tűz nagy füsttel járt, a gépekről továbbterjedt az elszívó berendezésre és a pincére is. A győri és a pannonhalmi tűzoltók porral oltóval és vízsugarakkal fékezték meg a lángokat. 
Mersich Gábor, az alumíniumöntöde cégvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a veszélyes üzemnek számító csarnokban jelentős az anyagi kár, hogy pontosan mekkora, azt vizsgálják.

Hozzátette: az ipari parkban a Nyírfa sori főtelephelyen két gyártócsarnoka van a Nemaknak, azok közül a húszezer négyzetméteres csarnoknak egy részét érintette a tűz. Hogy mitől keletkezett, szintén vizsgálják.
A mintegy ezer embert foglalkoztató vállalatnál péntek reggel a termelés 90 százalékban el tudott indulni - közölte.
A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. a mexikói Nemak-csoport legnagyobb európai hengerfejgyára, amely az Opelt, a Renault-t, az Audit és a BMW-t látja el termékeivel.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámaiPárttá alakul a Mi hazánk mozgalom

Párttá alakul a Mi hazánk mozgalomhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen