hirdetés
Belföld

Kigyulladt a Nemak alumíniumöntöde egyik győri csarnoka

Munkagépek gyulladtak meg a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. egyik húszezer négyzetméteres gyártócsarnokában péntekre virradóra. Az oltás idejére 207 ember hagyta el az épületet, a tűzben senki sem sérült meg - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Tűz A tűzben senki sem sérült meg - illusztráció (Forrás: Pexels)
hirdetés

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a tűz nagy füsttel járt, a gépekről továbbterjedt az elszívó berendezésre és a pincére is. A győri és a pannonhalmi tűzoltók porral oltóval és vízsugarakkal fékezték meg a lángokat. 
Mersich Gábor, az alumíniumöntöde cégvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a veszélyes üzemnek számító csarnokban jelentős az anyagi kár, hogy pontosan mekkora, azt vizsgálják.

Hozzátette: az ipari parkban a Nyírfa sori főtelephelyen két gyártócsarnoka van a Nemaknak, azok közül a húszezer négyzetméteres csarnoknak egy részét érintette a tűz. Hogy mitől keletkezett, szintén vizsgálják.
A mintegy ezer embert foglalkoztató vállalatnál péntek reggel a termelés 90 százalékban el tudott indulni - közölte.
A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. a mexikói Nemak-csoport legnagyobb európai hengerfejgyára, amely az Opelt, a Renault-t, az Audit és a BMW-t látja el termékeivel.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Jövő májusra kiépülhet az országos jégesőkár mérséklő rendszer

Jövő májusra kiépülhet az országos jégesőkár mérséklő rendszerAz amerikai kormánynak „nincs hatásköre vagy szándéka” tárgyalni a CEU-ról

Az amerikai kormánynak „nincs hatásköre vagy szándéka” tárgyalni a CEU-ról


CEU,     USA,     EGYETEM

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen