hirdetés
Belföld

A pedagógusok azt kérik, „álljon meg öt percre az élet”

Különös kéréssel fordul a Pedagógusok Szakszervezete mindazokhoz, akik támogatásukat fejeznék ki. Azt kérik ugyanis, hogy április 20-án délben „álljon meg öt percre az élet”.
Iskolatábla A kép illusztráció (Forrás: wp.vcu.edu)
hirdetés

A szakszervezetek, noha megtartható a jogszerű egész napos tanársztrájk április huszadikán, mégsem egészen elégedettek a megállapodás eredményeivel – írta a Nol.hu. Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ugyanis úgy véli, hogy a kormány lényegében ultimátumot adott, és „goromba módon visszaélt hatalmával” az elégséges szolgáltatásokról tartott tárgyalásokon. A kabinet ragaszkodott hozzá, hogy a munkabeszüntetés idején is minden iskolában biztosítsák a gyerekek felügyeletét, amivel meglátása szerint az volt a céljuk, hogy így kiüresítsék a sztrájkot.

Galló Istvánné elmondta, hogy ugyan fordulhattak volna bírósághoz, ezt attól való félelmükben nem tették meg, hogy így a döntés már az érettségi időszakában született volna meg – amit pedig semmiképpen nem akartak megkockáztatni. A kormány eljárásával kapcsolatban megjegyezte:

„érdekes, hogy a sztrájk idején fontosak a gyerekek a kabinetnek, de akkor kevésbé aggódtak értük, amikor például a Klik nem fizette be a gázszámlát, és ezért nem volt fűtés az iskolában.”

A szakszervezet elnöke azt is kifogásolta, hogy sorra jutnak el hozzájuk olyan információk, amelyek szerint a tankerületi vezetők, polgármesterek presszionálják a tanárokat, és arra utalnak, hogy amennyiben nem dolgoznak április 20-án, annak következménye lesz. Felhívta ugyanakkor a figyelmet rá, hogy mivel jogszerű a sztrájk, így senkinek nem kell félnie.

A tanárokhoz csatlakozott a szociális ágazati sztrájkbizottság is, amit részben szolidaritásból, részben saját helyzetük javítása érdekében tettek, ráadásul a pedagógusok sztrájkbizottsága újabb tiltakozó akciót is meghirdetett. Szeretnék, ha április 20-án déli tizenkét órakor öt percre „megállna az élet”. „Álljon le a közlekedés, az ügyintézés, azokban az üzemekben, ahol lehetséges, álljon le öt percre a gyártás” – fordult a potenciális támogatóikhoz Galló Istvánné, egyben azt üzente, hogy ha az iskola nem működik, akkor semmi sem működik!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen