Belföld

A pedagógusok azt kérik, „álljon meg öt percre az élet”

Különös kéréssel fordul a Pedagógusok Szakszervezete mindazokhoz, akik támogatásukat fejeznék ki. Azt kérik ugyanis, hogy április 20-án délben „álljon meg öt percre az élet”.
Iskolatábla A kép illusztráció (Forrás: wp.vcu.edu)

A szakszervezetek, noha megtartható a jogszerű egész napos tanársztrájk április huszadikán, mégsem egészen elégedettek a megállapodás eredményeivel – írta a Nol.hu. Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ugyanis úgy véli, hogy a kormány lényegében ultimátumot adott, és „goromba módon visszaélt hatalmával” az elégséges szolgáltatásokról tartott tárgyalásokon. A kabinet ragaszkodott hozzá, hogy a munkabeszüntetés idején is minden iskolában biztosítsák a gyerekek felügyeletét, amivel meglátása szerint az volt a céljuk, hogy így kiüresítsék a sztrájkot.

Galló Istvánné elmondta, hogy ugyan fordulhattak volna bírósághoz, ezt attól való félelmükben nem tették meg, hogy így a döntés már az érettségi időszakában született volna meg – amit pedig semmiképpen nem akartak megkockáztatni. A kormány eljárásával kapcsolatban megjegyezte:

„érdekes, hogy a sztrájk idején fontosak a gyerekek a kabinetnek, de akkor kevésbé aggódtak értük, amikor például a Klik nem fizette be a gázszámlát, és ezért nem volt fűtés az iskolában.”

A szakszervezet elnöke azt is kifogásolta, hogy sorra jutnak el hozzájuk olyan információk, amelyek szerint a tankerületi vezetők, polgármesterek presszionálják a tanárokat, és arra utalnak, hogy amennyiben nem dolgoznak április 20-án, annak következménye lesz. Felhívta ugyanakkor a figyelmet rá, hogy mivel jogszerű a sztrájk, így senkinek nem kell félnie.

A tanárokhoz csatlakozott a szociális ágazati sztrájkbizottság is, amit részben szolidaritásból, részben saját helyzetük javítása érdekében tettek, ráadásul a pedagógusok sztrájkbizottsága újabb tiltakozó akciót is meghirdetett. Szeretnék, ha április 20-án déli tizenkét órakor öt percre „megállna az élet”. „Álljon le a közlekedés, az ügyintézés, azokban az üzemekben, ahol lehetséges, álljon le öt percre a gyártás” – fordult a potenciális támogatóikhoz Galló Istvánné, egyben azt üzente, hogy ha az iskola nem működik, akkor semmi sem működik!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen