Belföld

Vona Gábor szerint a gazdasági jövőképet meghatározó terület az egészségügy és az oktatás

A gazdasági jövőképet meghatározó területnek nevezte az egészségügyet és az oktatást a Jobbik elnöke pénteken Győrben, sajtótájékoztatón.
jobbik A Jobbik sajtótájékoztatója Győrött (Forrás: MTI/Krizsán Csaba)

A magyar munkaerő minőségét, ezáltal a gazdaság eredményességét, jövőképét az oktatás és a dolgozók egészsége határozza meg - mondta Vona Gábor. Hozzátette: ha nem lesz érdemi változás ezeken a területeken, az súlyos gazdasági problémákat fog okozni a jövőben. 

A pártelnök emlékeztetett, hogy a január végén elindított Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű rendezvénysorozatuk három területet, az oktatást, az egészségügyet és a korrupciót érinti. 

Azt mondta, hogy mindhárom területet ki kell szabadítani a pártpolitika és a 20. századi pártok viaskodásából. 

Az elmúlt huszonhat évben a Fidesz és az MSZP teljesen meddő vitái határozták meg a magyar közéletet, "tették tönkre az egészségügyet és az oktatást, valamint járatták csúcsra a korrupciót" - tette hozzá Vona Gábor.

A Jobbik egy 21. századi párt, és arra készül, ha kormányra jut 2018-ban, visszaadja a szakma kezébe ezeket a területeket, hogy a szakmai viták vezessenek el a megoldáshoz - mondta.

"Az elmúlt 26 évben minden ciklusban elmondhattuk, és ez most is így van: a jelenlegi kormány korruptabb, mint az előző, sőt, a jelenlegi kormány az elmúlt 26 év legkorruptabb kormánya" - mondta a pártelnök.

Dúró Dóra, a parlament oktatási bizottságának jobbikos elnöke azt mondta, hogy az Orbán-kormány oktatáspolitikája megbukott. 

Az előző rendszerben igazságtalan volt, hogy az önkormányzatok anyagi helyzete határozta meg az oktatás milyenségét, ugyanakkor voltak olyan városok, mint Győr, ahol a rendszer jól működött. Ebből következően meg kellett volna hagyni az iskolák fenntartásának lehetőségét az önkormányzat számára - közölte. 

(MTI)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen