hirdetés
Belföld

Vona Gábor szerint a gazdasági jövőképet meghatározó terület az egészségügy és az oktatás

A gazdasági jövőképet meghatározó területnek nevezte az egészségügyet és az oktatást a Jobbik elnöke pénteken Győrben, sajtótájékoztatón.
jobbik A Jobbik sajtótájékoztatója Győrött (Forrás: MTI/Krizsán Csaba)
hirdetés

A magyar munkaerő minőségét, ezáltal a gazdaság eredményességét, jövőképét az oktatás és a dolgozók egészsége határozza meg - mondta Vona Gábor. Hozzátette: ha nem lesz érdemi változás ezeken a területeken, az súlyos gazdasági problémákat fog okozni a jövőben. 

A pártelnök emlékeztetett, hogy a január végén elindított Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű rendezvénysorozatuk három területet, az oktatást, az egészségügyet és a korrupciót érinti. 

Azt mondta, hogy mindhárom területet ki kell szabadítani a pártpolitika és a 20. századi pártok viaskodásából. 

Az elmúlt huszonhat évben a Fidesz és az MSZP teljesen meddő vitái határozták meg a magyar közéletet, "tették tönkre az egészségügyet és az oktatást, valamint járatták csúcsra a korrupciót" - tette hozzá Vona Gábor.

A Jobbik egy 21. századi párt, és arra készül, ha kormányra jut 2018-ban, visszaadja a szakma kezébe ezeket a területeket, hogy a szakmai viták vezessenek el a megoldáshoz - mondta.

"Az elmúlt 26 évben minden ciklusban elmondhattuk, és ez most is így van: a jelenlegi kormány korruptabb, mint az előző, sőt, a jelenlegi kormány az elmúlt 26 év legkorruptabb kormánya" - mondta a pártelnök.

Dúró Dóra, a parlament oktatási bizottságának jobbikos elnöke azt mondta, hogy az Orbán-kormány oktatáspolitikája megbukott. 

Az előző rendszerben igazságtalan volt, hogy az önkormányzatok anyagi helyzete határozta meg az oktatás milyenségét, ugyanakkor voltak olyan városok, mint Győr, ahol a rendszer jól működött. Ebből következően meg kellett volna hagyni az iskolák fenntartásának lehetőségét az önkormányzat számára - közölte. 

(MTI)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos baleset történt az ásotthalmi határátkelőhely közelében

Halálos baleset történt az ásotthalmi határátkelőhely közelébenA Duna extrém alacsony vízszintje gondot jelent a vízi közlekedésben

A Duna extrém alacsony vízszintje gondot jelent a vízi közlekedésben


DUNA,     VÍZÁLLÁS,     HŐSÉG

hirdetés
Emberölés miatt körözött iraki férfit fogtak el a határnál

Emberölés miatt körözött iraki férfit fogtak el a határnálÉpülettűzben meghalt egy gyermek

Épülettűzben meghalt egy gyermekhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen