hirdetés
Belföld

Átadták az első nemzeti kiválósági és tanulmányi jogászösztöndíjakat

Átadták az első nemzeti kiválósági és tanulmányi jogászösztöndíjakat szombaton Szegeden, a Tisza-parti város egyetemének több mint kétszáz hallgatója részesült az igazságügyi tárca által a jogászképzés színvonalának emelése érdekében alapított támogatásban.
Átadták az első nemzeti kiválósági és tanulmányi jogászösztöndíjakat A jogászképzés színvonalának emelése érdekében alapított ösztöndíjakat első alkalommal adták át. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
hirdetés

Trócsányi László igazságügyi miniszter az ösztöndíjátadó ünnepségen kifejtette, a kormány számára nem lényegtelen, milyen a jogászképzés színvonala. A mai hallgatókon múlik, az igazságszolgáltatás miként fog egykor működni, hiszen bírák, ügyészek, ügyvédek lesznek, vállalatoknál, önkormányzatoknál vagy állami intézményekben helyezkednek majd el.

Az igazságügyi tárca az ösztöndíj mellett abban is támogatja a diákokat, hogy szakmai gyakorlatukat a minisztériumnál vagy más központi államigazgatási szervnél teljesítsék - közölte a politikus.

Trócsányi László fontosnak tartja, hogy az ösztöndíjasokból valódi szakmai közösség alakuljon ki, olyan kutatási műhelyek jöjjenek létre, melyek munkájába a minisztérium is bekapcsolódhat.

Kimagasló tanulmányi eredménye és szakmai teljesítménye alapján a Szegedi Tudományegyetem 69 államilag finanszírozott vagy önköltséges képzésen résztvevő hallgatója pályázott sikerrel a nemzeti kiválósági jogászösztöndíjra, amely havonta 50 ezer forintos támogatással jár. Tanulmányi jogászösztöndíjat - amely az elért átlagtól függően havi 10 és 30 ezer forint közötti összeg - 169 önköltséges képzésen résztvevő szegedi hallgató kap.

Szabó Gábor, az SZTE rektora hangsúlyozta, az egészséges felsőoktatás mindenütt a természet- és társadalomtudományok egységén alapul. Az akadémikus leszögezte, a kiváló teljesítményt elérő hallgatók támogatása méltó a minőségi felsőoktatás szelleméhez. El kell ismerni, ha valaki komolyan készül jövendő szakmájára - tette hozzá.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Halálos baleset történt a Csongrád megyei Deszk közelében

Halálos baleset történt a Csongrád megyei Deszk közelében


BALESET,     DESZK,     CSONGRÁD MEGYE

Kilép Meszerics Tamás az LMP-ből

Kilép Meszerics Tamás az LMP-bőlhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen