hirdetés
Belföld

Dohányboltok fosztogatóit fogta el a rendőrség

Elfogott a rendőrség egy betörőbandát, amelynek tagjai az ország négy megyéjében több dohányboltba törtek be - jelentette be Tarcsa Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi főtanácsadója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Dohánybolt A kép illusztráció (Forrás: bajaitelevizio.hu)
hirdetés

Mint mondta, a bűnügyi elemző-értékelő munka során tűnt fel, hogy Kelet-Magyarországon több tíz dohányboltba a tető vagy a fal megbontásával jutottak be a tettesek; az elemzők arra a következtetésre jutottak, hogy a betöréseket feltehetően ugyanaz a banda követte el.

Tóth Csaba, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a banda március 6-án az egyik szeghalmi élelmiszer-áruházba telepített dohányboltba tört be, úgy, hogy megbontották az áruház 30 centis téglafalát. A dohányboltból egymillió forint értékben vittek el dohányárut és készpénzt. A tetteseket akkor nem sikerült elfogni, mert a bejelentés nem a rendőrséghez futott be, hanem az áruház képviselőjéhez.

Két nappal később Orosházán azonban megzavarták a betörőket, amikor szintén egy dohányboltot próbáltak meg kifosztani. A menekülő elkövetők a dohánybolt tetején hagyták a falbontó kalapácsukat, a kötélhágcsót, valamint az eltulajdonított értékeket.

A négy menekülő férfit aznap hajnalban fogták el Szeghalom közelében. A gyanú szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 11 nemzeti dohányboltba törtek be 2015. március és 2016. február között, Békés megyében két betörést követtek el, de "dolgoztak" Hajdú-Bihar és Heves megyében is. A lopásokkal legalább tízmillió forint kárt okoztak, a rongálásokkal pedig legalább 1,6 milió forint kárt.

Mivel a szabolcsi bűncselekményeket korábban követték el, így a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja velük szemben az eljárást. A rendőrség szerint a férfiakat további bűncselekményekkel fogják meggyanúsítani.

Bukovenszki Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a gyanúsítottak közül ketten előzetes letartóztatásban vannak, ketten szabadlábon védekeznek.

Mint mondta, jellemző volt, hogy a tettesek nem vitték azonnal magukkal a zsákmányukat, hanem a menekülési útvonalukon lévő fás területen elrejtették, avarral betakarták, és "a pihentetés" után, napok múlva vették magukhoz.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában

Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában


NÉBIH,     ÉTTEREM,     BUDAPEST

50 ezer forint miatt ölt

50 ezer forint miatt ölt


GYILKOSSÁG,     RENDŐRSÉG,     PÉNZ

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóban

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen