hirdetés
Belföld

Saját társát rabolta ki két fiú egy miskolci gyermekotthonban

Egy mellényt raboltak el intézetis neveltek az egyik társuktól. Mikor a fiú ezt elmondta az egyik nevelőnek, két társa még meg is verte őt. Az esetet jelentették a hatóságoknak, akik letartóztatták a fiúkat, vádat emeltek ellenük, most pedig úgy áll a dolog, hogy javítóintézetbe is kerülhetnek.
Bíróság Javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozták (Forrás: Quotidianogiuridico.it)
hirdetés

Az eset még tavaly decemberben történt. A két elkövető egy 15 és egy 16 éves fiú volt. A gyermekotthon udvarán vetettek szemet egyik társuk mellényére. Rövid idő múlva aztán oda is mentek a 13 esztendős fiúhoz.

Először úgy tettek, mintha csak viccelnének vele. Így akarták ugyanis levenni róla a ruhadarabot. A gyermek azonban ellenkezett és nem adta oda a mellényét. A két fiú változtatott a taktikáján és ezután lefogták a társukat. A 13 éves gyerek viszont még mindig nem hagyta magát. Ekkor a 16 éves vádlott vállon harapta őt.

Így már el tudták tőle venni a mellényt. A 13 éves fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Később odament az egyik nevelőhöz és elmondta neki, hogy mi történt. A lopott mellényt meg is találták a két tinédzsernél, akik ezután megkeresték a fiatalabb társukat és ököllel elkezdték ütni őt, amiért az beárulta őket.

A nevelők ezt nem hagyták annyiban, és rendőrt hívtak az otthonba. A Borsod-Abaúj-Zemplém Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a 15 és a 16 éves fiút letartóztatták, továbbá vádat emeltek ellenük "rablás, valamint aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés kísérlete" miatt. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség "javítóintézeti nevelés kiszabását" indítványozta.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Pékségbe hajtott autójával egy nő Dabason

Pékségbe hajtott autójával egy nő Dabason


DABAS,     BALESET,     PÉKSÉG

Elfogadták a IX. kerületi csendrendeletet

Elfogadták a IX. kerületi csendrendeletethirdetés
Villámcsapás miatt halt meg egy kislány

Villámcsapás miatt halt meg egy kislány


VILLÁMCSAPÁS,     BODAJK,     VIHAR

Tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét

Tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékéthirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen