hirdetés
Belföld

Átverte a csalókat a nyugdíjas

Az egyre elterjedtebb „unokás” trükk-kel akarták a férfit becsapni, aki inkább lépre csalta a bűnözőket.
unokás Kép az egyik gyanúsított motozásáról (Forrás: Sebestyén Jenő/Police.hu)
hirdetés

Magát az unokájának kiadva, kétségbeesett hangon hívott fel egy 67 éves budapesti férfit április 10-én 1 óra 30 perckor egy férfi. Azt állította, tartozása miatt bántalmazták, fogva tartják, csak akkor engedik el, ha kifizeti a 210 ezer forintos adósságát. Pénzt kért a „nagyapjától”, és közölte, egyik ismerősét küldi érte.

A sértett rögtön tudta, hogy be akarják csapni, hiszen csak lányunokája van, de úgy tett, mintha belemenne a játékba, majd hívta a rendőrséget, akik a bejelentő II. kerületi lakásához mentek. A közelben 2 óra 30 perckor megállt egy taxi, kiszállt belőle két nő, egyikük találkozott a sértettel. Mivel a férfi nem vitt magával pénzt, szóváltás alakult ki köztük, majd amikor üres kézzel távozni készült a fővárosi Sz. Gizella (50) és a szikszói Cs. Judit (40), a rendőrök elfogták őket.

A két nő előállítását követően a II. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd a telefonáló felderítése érdekében a rendőrök Sz. Gizella Budapest X., Hős utcai lakására mentek, ahol elfogták a budapesti B. Kornél Rolandot (33). Egy ellene folyó büntetőeljárásban a bíróság a házi őrizetét rendelte el, ezért a rendőrségnek le kellett szereltetnie a gyanúsított lábára szerelt elektromos nyomkövetőt.

Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett. Sz. Gizella, Cs. Judit és B. Kornél Roland ellen a bűncselekmény elhárítására  idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a II. kerületi kapitányság. A bíróság április 12-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Forrás: Police.huHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában

Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában


NÉBIH,     ÉTTEREM,     BUDAPEST

50 ezer forint miatt ölt

50 ezer forint miatt ölt


GYILKOSSÁG,     RENDŐRSÉG,     PÉNZ

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóban

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen