hirdetés
Belföld

Átverte a csalókat a nyugdíjas

Az egyre elterjedtebb „unokás” trükk-kel akarták a férfit becsapni, aki inkább lépre csalta a bűnözőket.
unokás Kép az egyik gyanúsított motozásáról (Forrás: Sebestyén Jenő/Police.hu)
hirdetés

Magát az unokájának kiadva, kétségbeesett hangon hívott fel egy 67 éves budapesti férfit április 10-én 1 óra 30 perckor egy férfi. Azt állította, tartozása miatt bántalmazták, fogva tartják, csak akkor engedik el, ha kifizeti a 210 ezer forintos adósságát. Pénzt kért a „nagyapjától”, és közölte, egyik ismerősét küldi érte.

A sértett rögtön tudta, hogy be akarják csapni, hiszen csak lányunokája van, de úgy tett, mintha belemenne a játékba, majd hívta a rendőrséget, akik a bejelentő II. kerületi lakásához mentek. A közelben 2 óra 30 perckor megállt egy taxi, kiszállt belőle két nő, egyikük találkozott a sértettel. Mivel a férfi nem vitt magával pénzt, szóváltás alakult ki köztük, majd amikor üres kézzel távozni készült a fővárosi Sz. Gizella (50) és a szikszói Cs. Judit (40), a rendőrök elfogták őket.

A két nő előállítását követően a II. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd a telefonáló felderítése érdekében a rendőrök Sz. Gizella Budapest X., Hős utcai lakására mentek, ahol elfogták a budapesti B. Kornél Rolandot (33). Egy ellene folyó büntetőeljárásban a bíróság a házi őrizetét rendelte el, ezért a rendőrségnek le kellett szereltetnie a gyanúsított lábára szerelt elektromos nyomkövetőt.

Kihallgatásán a férfi beismerő vallomást tett. Sz. Gizella, Cs. Judit és B. Kornél Roland ellen a bűncselekmény elhárítására  idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a II. kerületi kapitányság. A bíróság április 12-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Forrás: Police.huHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Gulyás: tovább folytatódik az adócsökkentés

Gulyás: tovább folytatódik az adócsökkentéshirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen