hirdetés
Belföld

Elindult az egészségügyi ápolók felzárkóztató szakképzési programja

Elindult az egészségügyi ápolók felzárkóztató szakképzési programja, amelynek keretében több mint hétszáz ápoló szerezhet magasabb, az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) szerinti szakképesítést - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.
apolo A kép illusztráció (Forrás: 168ora.hu)
hirdetés

A közlemény szerint a program célja a régi típusú, általános ápoló és általános asszisztens szakképesítésű, de további szakképesítéssel nem rendelkező egészségügyi szakdolgozók képzettségi szintjének emelése, és az OKJ-s ápolói képesítés megszerzéséhez szükséges képzések biztosítása. Ezek az egészségügyi dolgozók az OKJ-ban nem szereplő szakképesítésük miatt a szakképesítés-ráépülésekbe nem csatlakozhatnak be, így nem tudnak speciális szakirányú képzettséget szerezni azokon a munkaterületeken, ahol dolgoznak vagy ahol a munkáltatójuk foglalkoztatni szeretné őket - írták.

A képzés további, úgynevezett ráépített szakképesítés megszerzését is lehetővé teszi, így a szakdolgozó több munkakörben is alkalmazhatóvá válik. A programban - amelynek kedden volt a nyitórendezvénye - 766 dolgozó vesz részt - közölték.

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ mint projektgazda 69 kórházzal köt együttműködési szerződést annak érdekében, hogy a résztvevők ösztöndíjat, az őket helyettesítők pedig ezért díjazást kaphassanak.

A több mint 1,8 milliárd forint összértékű projekt 2016. január 1. és 2018. december 31. között, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen