hirdetés
Belföld

Ezért járhatott 1 év 3 hónap fogházbüntetés a kakaós csiga ellopásáért

Nem csak egy kakaós csiga ellopása, sőt, annak nem is csupán puszta ellopása indokolta az elsőre kétségkívül nagyon szigorúnak tűnő büntetést.
Kakaós csiga A kép illusztráció (Forrás: Wikipédia)
hirdetés

Az utóbbi napokban egy elsőre különösen szigorúnak tűnő büntetés híre borzolta a kedélyeket, amely szerint a Kecskeméti Járásbíróság 1 év 3 hónap fiatalkorúak fogházára és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt nemrég egy fiatal fiút, akinek egy kakaós csiga ellopása miatt kellett felelni a bíróság előtt. A fiúról, valamint mélyszegénységben élő családjáról még a múlt hónap végén jelent meg riport a Magyar Narancsban. Végül az igen szigorúnak tűnő ítélet ellen nem fellebbezett senki, a fiú és ügyvédje is belenyugodott.

Az Index utánajárt, hogy vajon miért is volt ilyen szigorú a büntetés, holott úgy tűnt, csupán egy péksütemény ellopása miatt szabták ki azt.

A lap szerint először is azért született ilyen súlyos ítélet, mert nem egyszerű lopásról, hanem rablásról volt szó, a fiú ugyanis erőszakosan lépett fel a boltossal szemben. A Btk. pedig úgy írja körül a rablást, hogy a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

A kecskeméti bíróság sajtóközleményben megírta, hogy a még 2015 októberében történt eset során a boltos felfigyelt rá, hogy a fiú becsomagolta a kakaós csigát, és fizetés nélkül próbál távozni. Az eladó ekkor megpróbálta visszatartani a fiút, aki viszont megszorította a nő karját, majd a péksüteménnyel együtt elmenekült a boltból – végül az eladó 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A sajtóközleményből szintén kiderült, hogy a fiúnak nem ez volt az első büntetőügye.

„A vádlottat korábban több alkalommal is elítélte a bíróság, többek között rablás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt is. Jelenleg is párhuzamosan több eljárás folyik vele szemben” – olvasható a közleményben.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában

Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában


NÉBIH,     ÉTTEREM,     BUDAPEST

50 ezer forint miatt ölt

50 ezer forint miatt ölt


GYILKOSSÁG,     RENDŐRSÉG,     PÉNZ

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóban

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen