hirdetés
Belföld

Úgy néz ki, mégse fogják a siófokiakat elítélni egy Facebook-megosztásért

Magyarország egyik legszomorúbb és legmegdöbbentőbb pereskedése véget érhet, amit néhány klikkelés generált.
share A kép illusztráció (Forrás: Marketingland.com)
hirdetés

A szekszárdi járásbíróság tárgyaláson kívül megszüntette a büntetőeljárást a siófoki Facebook megosztás-ügyben - írja a 444.hu.

Az ügy kezdeményezője Balázs Árpád egykori fideszes polgármester volt, aki ellen a 2014-es választáson az összes helyi párt összefogott. Balázsnak ugyanis nem tetszett egy olyan Facebook-bejegyzés, ami eredetileg az "Árpi lapjairól kitiltottak társasága" nevű Facebook-oldalon jelent meg, mely arról szólt, hogy egy, Siófok belvárosában található ingatlant - még Balázs polgármestersége alatt - vitatott körülmények között, gyanúsan olcsón adtak el.

Balázs ugyanakkor nemcsak a cikk írójának ment neki dühében, hanem konkrétan mindenkit beperelt, aki megosztotta azt a bizonyos posztot, így végül 17 embert hallgattak ki, mi több, egy részüket rabosítva is. Még egyszer: Magyarországon rabosítottak embereket egy Facebook-bejegyzés megosztása miatt. Utóbbi azért történhetett meg, mert bár az egész ügy magánvádas eljárásként indult, de az ügyészség hamar beszállt közvádlóként, arra hivatkozva, hogy a posztban tárgyalt események idején a vádló közfunkciót töltött be, polgármester volt.

Az ügyészség 2015-16 fordulóján azonban feladta a szélmalomharcot, ám Balázs magánvádlóként a végsőkig kitartott.

A szekszárdi bíróság most viszont azzal az indoklással szüntette meg az egész eljárást, hogy az eredeti bejegyzés voltaképpen az ingatlanpályázat kritikájának tekinthető, ami a kritizálást leszámítva nem tartalmaz olyan becsmérlő kifejezéseket, amelyek Balázs emberi mivoltát vagy egyéni becsületét csorbították volna. Balázsnak pedig közszereplőként amúgy is köteles a kritika határait egy átlagos állampolgárhoz képest tágabban értelmezni.

Balázsnak még van pár napja az esetleges fellebbezéshez, de az internetezőket képviselő Czeglédy Csaba ügyvéd szerint a pernek ezzel jó eséllyel vége szakad.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kevesebben születtek szeptemberben, mint tavaly ilyenkor

Kevesebben születtek szeptemberben, mint tavaly ilyenkorOlcsóbbak lesznek az e-vonatjegyek

Olcsóbbak lesznek az e-vonatjegyek


E-JEGY,     VASÚT,     VONAT

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen