hirdetés
Belföld

Úgy néz ki, mégse fogják a siófokiakat elítélni egy Facebook-megosztásért

Magyarország egyik legszomorúbb és legmegdöbbentőbb pereskedése véget érhet, amit néhány klikkelés generált.
share A kép illusztráció (Forrás: Marketingland.com)
hirdetés

A szekszárdi járásbíróság tárgyaláson kívül megszüntette a büntetőeljárást a siófoki Facebook megosztás-ügyben - írja a 444.hu.

Az ügy kezdeményezője Balázs Árpád egykori fideszes polgármester volt, aki ellen a 2014-es választáson az összes helyi párt összefogott. Balázsnak ugyanis nem tetszett egy olyan Facebook-bejegyzés, ami eredetileg az "Árpi lapjairól kitiltottak társasága" nevű Facebook-oldalon jelent meg, mely arról szólt, hogy egy, Siófok belvárosában található ingatlant - még Balázs polgármestersége alatt - vitatott körülmények között, gyanúsan olcsón adtak el.

Balázs ugyanakkor nemcsak a cikk írójának ment neki dühében, hanem konkrétan mindenkit beperelt, aki megosztotta azt a bizonyos posztot, így végül 17 embert hallgattak ki, mi több, egy részüket rabosítva is. Még egyszer: Magyarországon rabosítottak embereket egy Facebook-bejegyzés megosztása miatt. Utóbbi azért történhetett meg, mert bár az egész ügy magánvádas eljárásként indult, de az ügyészség hamar beszállt közvádlóként, arra hivatkozva, hogy a posztban tárgyalt események idején a vádló közfunkciót töltött be, polgármester volt.

Az ügyészség 2015-16 fordulóján azonban feladta a szélmalomharcot, ám Balázs magánvádlóként a végsőkig kitartott.

A szekszárdi bíróság most viszont azzal az indoklással szüntette meg az egész eljárást, hogy az eredeti bejegyzés voltaképpen az ingatlanpályázat kritikájának tekinthető, ami a kritizálást leszámítva nem tartalmaz olyan becsmérlő kifejezéseket, amelyek Balázs emberi mivoltát vagy egyéni becsületét csorbították volna. Balázsnak pedig közszereplőként amúgy is köteles a kritika határait egy átlagos állampolgárhoz képest tágabban értelmezni.

Balázsnak még van pár napja az esetleges fellebbezéshez, de az internetezőket képviselő Czeglédy Csaba ügyvéd szerint a pernek ezzel jó eséllyel vége szakad.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 25. heti nyerőszámaiPárttá alakul a Mi hazánk mozgalom

Párttá alakul a Mi hazánk mozgalomhirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen