hirdetés
Belföld

Nincsen több készenléti rendőr a Balaton partjainál

A déli határ védelmére vezényelték őket, így a megyei főkapitányságnak kell megoldania a nyári erősítést.
keszen A Készenléti Rendőrség (Forrás: Gmic.co.uk)
hirdetés

Több tóparti polgármester hallatta panaszát a Sonline.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy a szezon előtti jól hangzó ígéretekkel szemben a központi rendőri vezetés idén magára hagyta a Balatont. A Készenléti Rendőrség embereit ugyanis a déli határra vezényelték, a településvezetők pedig értetlenkednek, hogy miért kellett ehhez az összeset kivonni a tó partjairól.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azért igyekezett megnyugtatni a polgármestereket azzal, hogy átcsoportosításokkal úrrá lesznek a helyzeten, és saját erőből is meg tudják oldani az erősítést a szezon végéig, vagyis a lakosság és a nyaralók nem fogják észre venni a most létrejött hiányt.

Korábban még a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság turisztikai idénynyitóján az hangzott el, hogy idén a Készenléti Rendőrség állományából több, mint hatvan rendőrt vezényelnek a balatoni régióba. Sőt, szükség esetén akár még többet irányíthatnak a tóhoz. Ugyanakkor Kenéz István, Balatonlelle polgármestere már egy hónapja kifogásolta, hogy hozzájuk egy készenlétis sem jött, helyette a megye főkapitánya fizetett többletszolgálat vállalására kérte a lellei őrs egyenruhásait.

Balaton egyik legfelkapottabb városa, Siófok sem járt sokkal jobban: Lengyel Róbert polgármester már a város képviselő-testületének májusi ülésén jelezte, hogy ezúttal kevesebb rendőr lesz várható, de abban bízott, hogy azért egy lovas járőrpáros így is jut az idén Siófokra. Ezzel szemben nemhogy lovas, de még egy plusz gyalogos rendőrt sem kaptak. A polgármester a kivonásra úgy reagált, hogy bár megérti a déli határvédelem szükségességét, de a napi hírekből nem azt olvassa ki, hogy annyira súlyos volna a helyzet, ami ezt az intézkedést indokolná. Lengyel úgy érzi, hogy a Balatont teljesen magára hagyták.

Még szerencse, hogy legalább a diákok ott vannak segíteni...Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten

Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten


DIÁKOK,     TÜNTETÉS,     OKTATÁS

Bordélyházat működtetett Kőszegen egy férfi

Bordélyházat működtetett Kőszegen egy férfihirdetés
Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem

Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót semHalálos baleset történt Debrecennél

Halálos baleset történt Debrecennélhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen