hirdetés
Belföld

Több mint 250 középiskolában kezdenek oktatni az első pénzügyi-gazdasági tankönyvből

Több mint kétszázötven gimnáziumban és szakképző intézményben kezdenek oktatni Magyarország első pénzügyi-gazdasági tankönyvéből - közölte a Pénziránytű Alapítvány csütörtökön, a tanév első napján az MTI-vel.
Diákok Több mint 250 középiskolában kezdenek oktatni az első pénzügyi-gazdasági tankönyvből (Forrás: qualteach.wordpress.com)
hirdetés

Úgy fogalmaztak, hogy a 9-10. évfolyamos diákok körében terjesztett Iránytű a pénzügyekhez című kötet "áttörést" jelent a pénzügyi ismeretek oktatásában.

Az alapítvány felajánlásának köszönhetően a középiskolák az első negyvenezer példány erejéig ingyenesen rendelhették meg a tankönyvet, amely az igénylési időszak végére teljesen elfogyott - emelték ki.

Úgy folytatták: a "hiánypótló", saját fejlesztésű kötet és az ingyenes rendelési lehetőség az alapítvány akkreditált tanártovábbképzési programjára is ráirányította a figyelmet, a díjmentes tanfolyamokra augusztus végétől újra jelentkezhetnek a pedagógusok.

Az Iránytű a pénzügyekhez a hétköznapi életből ismert gyakorlati problémák felől indulva mutatja be a gazdaság működésének fontosabb összefüggéseit, ezáltal ösztönözve a diákokat a tapasztalati úton szerzett ismereteik rendszerezésére és alkalmazására.

"A Pénziránytű Alapítvány elkötelezett a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése mellett" - hangsúlyozták, hozzátéve: a több mint egyéves munkával megalkotott, a Könyvtárellátó (Kello) Nonprofit Kft. által kiadott és terjesztett tankönyv első negyvenezer példányát a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően ingyenesen ajánlották fel a pénzügyi oktatást vállaló középiskoláknak.

A rendelést leadó iskolák hatvan százaléka hagyományos gimnázium, míg negyven százaléka szakképző intézmény.

A kötetet igénylők között szép számmal képviseltették magukat az országos rangsor élén álló iskolák, és sok egyházi fenntartású intézmény is élt a lehetőséggel - írták.

Megjegyezték: a Pénziránytű Alapítvány másik oktatási kezdeményezése, a középiskolai pedagógusoknak szóló harmincórás tanártovábbképzési program

"szakszerű támogatást nyújt a nem közgazdász pedagógusoknak a tantárgyaikhoz kapcsolódó, pénzügyi jellegű témák oktatásához".

A vártnál nagyobb érdeklődésre tekintettel, az alapítvány kibővítette a program keretét, így augusztus végétől újabb huszonkét tanfolyamra jelentkezhetnek az érdeklődők. A kurzusokról a http://penziranytu.hu/tanari-tovabbkepzes oldalon található részletes tájékoztatás.

A Pénziránytű Alapítványt 2008-ban hozta létre a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki - olvasható a közleményben.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Baleset miatt lezárták a 33-as főutat Debrecen közelében

Baleset miatt lezárták a 33-as főutat Debrecen közelében


BALESET,     DEBRECEN,     ÚTLEZÁRÁS

Megvannak a hatos lottó 16. heti nyerőszámai

Megvannak a hatos lottó 16. heti nyerőszámai


LOTTÓ,     HATOS LOTTÓ,     SZERENCSE

hirdetés
Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M0-ás autóúton az M3-as autópálya felé

Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M0-ás autóúton az M3-as autópálya felé


BALESET,     M0,     M3

2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért

2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáértMegvannak az ötös lottó 16. heti nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó 16. heti nyerőszámaihirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen