hirdetés
Belföld

Több mint 250 középiskolában kezdenek oktatni az első pénzügyi-gazdasági tankönyvből

Több mint kétszázötven gimnáziumban és szakképző intézményben kezdenek oktatni Magyarország első pénzügyi-gazdasági tankönyvéből - közölte a Pénziránytű Alapítvány csütörtökön, a tanév első napján az MTI-vel.
Diákok Több mint 250 középiskolában kezdenek oktatni az első pénzügyi-gazdasági tankönyvből (Forrás: qualteach.wordpress.com)
hirdetés

Úgy fogalmaztak, hogy a 9-10. évfolyamos diákok körében terjesztett Iránytű a pénzügyekhez című kötet "áttörést" jelent a pénzügyi ismeretek oktatásában.

Az alapítvány felajánlásának köszönhetően a középiskolák az első negyvenezer példány erejéig ingyenesen rendelhették meg a tankönyvet, amely az igénylési időszak végére teljesen elfogyott - emelték ki.

Úgy folytatták: a "hiánypótló", saját fejlesztésű kötet és az ingyenes rendelési lehetőség az alapítvány akkreditált tanártovábbképzési programjára is ráirányította a figyelmet, a díjmentes tanfolyamokra augusztus végétől újra jelentkezhetnek a pedagógusok.

Az Iránytű a pénzügyekhez a hétköznapi életből ismert gyakorlati problémák felől indulva mutatja be a gazdaság működésének fontosabb összefüggéseit, ezáltal ösztönözve a diákokat a tapasztalati úton szerzett ismereteik rendszerezésére és alkalmazására.

"A Pénziránytű Alapítvány elkötelezett a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése mellett" - hangsúlyozták, hozzátéve: a több mint egyéves munkával megalkotott, a Könyvtárellátó (Kello) Nonprofit Kft. által kiadott és terjesztett tankönyv első negyvenezer példányát a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően ingyenesen ajánlották fel a pénzügyi oktatást vállaló középiskoláknak.

A rendelést leadó iskolák hatvan százaléka hagyományos gimnázium, míg negyven százaléka szakképző intézmény.

A kötetet igénylők között szép számmal képviseltették magukat az országos rangsor élén álló iskolák, és sok egyházi fenntartású intézmény is élt a lehetőséggel - írták.

Megjegyezték: a Pénziránytű Alapítvány másik oktatási kezdeményezése, a középiskolai pedagógusoknak szóló harmincórás tanártovábbképzési program

"szakszerű támogatást nyújt a nem közgazdász pedagógusoknak a tantárgyaikhoz kapcsolódó, pénzügyi jellegű témák oktatásához".

A vártnál nagyobb érdeklődésre tekintettel, az alapítvány kibővítette a program keretét, így augusztus végétől újabb huszonkét tanfolyamra jelentkezhetnek az érdeklődők. A kurzusokról a http://penziranytu.hu/tanari-tovabbkepzes oldalon található részletes tájékoztatás.

A Pénziránytű Alapítványt 2008-ban hozta létre a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki - olvasható a közleményben.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában

Több éve lejárt és egérrágta alapanyagok egy budapesti étterem raktárában


NÉBIH,     ÉTTEREM,     BUDAPEST

50 ezer forint miatt ölt

50 ezer forint miatt ölt


GYILKOSSÁG,     RENDŐRSÉG,     PÉNZ

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóban

Szörnyű állapotok uralkodnak a csepeli tüdőgondozóbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen