hirdetés
Belföld

Megújul Sopronban az ország legrégebbi tornacsarnoka

Külső és belső felújítást végeznek Magyarország legrégebbi, eredeti funkcióját máig megőrző tornacsarnokán, a soproni Papréti Tornacsarnokon. Az 1867-ben elkészült épület rekonstrukciójára idén 25 millió forintot költenek - közölte Schekulin Nándor főmérnök az MTI-vel.
Papréti Tornacsarnok Megújul Sopronban az ország legrégebbi tornacsarnoka (Forrás: cyberpress.hu)
hirdetés

A felújítást a fenntartó soproni önkormányzat önerőből finanszírozza. A munkálatok július végén kezdődtek és októberre fejeződnek be, úgy, hogy közben a sportcsarnok üzemel.

A korábbi években is végeztek már felújítást a csarnokon, például javították a tetőt, rendbe tették a csapadékvíz-elvezetést és a szigetelést mintegy 14,5 millió forint ráfordítással.

Az idei ütemben többek között a homlokzat került sorra, amely modern, úgynevezett lélegző vakolatot kapott. A csaknem 1000 négyzetméter alapterületű, kétszintes csarnokban három öltöző, a vizesblokkok padlószerkezetei, burkolatai újultak meg, emellett javították a nagyobb tornaterem álmennyezetét, az eltömődött szennyvízcsatornát is - sorolta az elvégzett feladatokat a főmérnök.

A belső munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás következik. A homlokzati festés viszont még hátra van - mondta Schekulin Nándor, hozzátéve, hogy a rekonstrukció a következő években is folytatódik majd.

A tornacsarnok megépítését a Soproni Torna- és Tűzoltó Egyesület kezdeményezte még 1866 őszén, tornászaik ugyanis egy bérelt teremben gyakoroltak, ami hamar kicsinek bizonyult. A következő év tavaszán már az egylet vezetősége tárgyalta a terveket, és az építkezés májusban el is kezdődött. Az avatóünnepséget 1867. szeptember 22-én a tartották.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményeiMagyar sziklamászó vesztette életét az erdélyi Kőköz szorosban

Magyar sziklamászó vesztette életét az erdélyi Kőköz szorosbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen