hirdetés
Belföld

Megújul Sopronban az ország legrégebbi tornacsarnoka

Külső és belső felújítást végeznek Magyarország legrégebbi, eredeti funkcióját máig megőrző tornacsarnokán, a soproni Papréti Tornacsarnokon. Az 1867-ben elkészült épület rekonstrukciójára idén 25 millió forintot költenek - közölte Schekulin Nándor főmérnök az MTI-vel.
Papréti Tornacsarnok Megújul Sopronban az ország legrégebbi tornacsarnoka (Forrás: cyberpress.hu)
hirdetés

A felújítást a fenntartó soproni önkormányzat önerőből finanszírozza. A munkálatok július végén kezdődtek és októberre fejeződnek be, úgy, hogy közben a sportcsarnok üzemel.

A korábbi években is végeztek már felújítást a csarnokon, például javították a tetőt, rendbe tették a csapadékvíz-elvezetést és a szigetelést mintegy 14,5 millió forint ráfordítással.

Az idei ütemben többek között a homlokzat került sorra, amely modern, úgynevezett lélegző vakolatot kapott. A csaknem 1000 négyzetméter alapterületű, kétszintes csarnokban három öltöző, a vizesblokkok padlószerkezetei, burkolatai újultak meg, emellett javították a nagyobb tornaterem álmennyezetét, az eltömődött szennyvízcsatornát is - sorolta az elvégzett feladatokat a főmérnök.

A belső munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás következik. A homlokzati festés viszont még hátra van - mondta Schekulin Nándor, hozzátéve, hogy a rekonstrukció a következő években is folytatódik majd.

A tornacsarnok megépítését a Soproni Torna- és Tűzoltó Egyesület kezdeményezte még 1866 őszén, tornászaik ugyanis egy bérelt teremben gyakoroltak, ami hamar kicsinek bizonyult. A következő év tavaszán már az egylet vezetősége tárgyalta a terveket, és az építkezés májusban el is kezdődött. Az avatóünnepséget 1867. szeptember 22-én a tartották.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten

Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten


DIÁKOK,     TÜNTETÉS,     OKTATÁS

Bordélyházat működtetett Kőszegen egy férfi

Bordélyházat működtetett Kőszegen egy férfihirdetés
Molnár: esélyes jelölteket ajánl az MSZP és a DK a fővárosban

Molnár: esélyes jelölteket ajánl az MSZP és a DK a fővárosban


MOLNÁR GYULA,     DK,     MSZP

Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem

Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót semhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen