hirdetés
Belföld

Voldemort felesége 193 millió forintot keresett két év alatt

Kicsit gyanúsan a nagy a bevétele egy tevékenységet nem igazán végző egyszemélyes cégnek.
Bellatrix Lestrange Bellatrix Lestrange a Harry Potterből (Forrás: Legendsofthemultiuniverse.wikia.com)
hirdetés

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Parlament hétfőn felfüggesztette a Voldemort néven elhíresült fideszes politikus, Mengyi Roland mentelmi jogát, akit az ügyészség csalással és befolyással való üzérkedéssel vádol. A 168 óra által nyilvánosságra került jegyzőkönyvek szerint Mengyi tízmillió forint „alkotmányos költséget” kért az uniós pályázatok támogatásáért a pályázóktól. Mi több, a tízmillión túl a pályázó szociális szövetkezeteknek a megítélt pályázati támogatásnak először az 50, majd 90, később pedig már a 95 százalékát kellett visszafizetniük a politikusnak.

Közben a Blikk arról ír, hogy Voldemort felesége, Mengyi Ramóna se tűnik egy szentnek. A nő ugyanis 2014 nyarán alapította egyszemélyes kft.-jét, az Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft.-t, amely rögtön virágzásnak indult, mivel már az alapítása évében 13 milliós nyereséget termelt, a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját: tavaly 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált az alkalmazottak nélkül működő tanácsadó cég. Azt viszont nem tudni, hogy az asszony mekkora osztalékot vett ki a cégből, mivel a cégbíróságra beadott tag-gyűlési jegyzőkönyvben üresen hagyták az erről szóló a rubrikát.

Mengyi RolandMengyi Roland (Forrás: Portfolio.hu)

Az viszont a cégpapírok alapján tudni lehet, hogy a kft. számláján 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint található. Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy a saját bevallása szerint ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cég nem tűnik túlságosan aktívnak. A vállalkozás székhelyeként megadott zuglói családi házon például az sincs feltüntetve, hogy itt található az Immosolutions Kft., pedig a jogszabályok szerint ez kötelessége lenne a cégnek. Sőt, még a szomszédok is csak nagy ritkán látják itt Mengyi Ramónát, mivel ő amúgy a budai vár közepén, a Dísz téren, egy klasszicista stílusú műemlékházban lakik jelenleg.

Mengyi feleségét az Index szerint már házasságuk előtt is agilis vállalkozóként ismerték, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Mengyi politikusi pályára állt. A nőnek már korábban is voltak ingatlanközvetítő cégei, méghozzá fideszes Juharos Róberttel közösen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Halálos baleset történt Csákvár közelében


CSÁKVÁR,     BALESET,     RENDŐRSÉG

Elkapták a „gyanús fehér poros” levelek borsodi küldőjét

Elkapták a „gyanús fehér poros” levelek borsodi küldőjét


NAV,     MISKOLC,     RENDŐRSÉG

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen