hirdetés
Belföld

Voldemort felesége 193 millió forintot keresett két év alatt

Kicsit gyanúsan a nagy a bevétele egy tevékenységet nem igazán végző egyszemélyes cégnek.
Bellatrix Lestrange Bellatrix Lestrange a Harry Potterből (Forrás: Legendsofthemultiuniverse.wikia.com)
hirdetés

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Parlament hétfőn felfüggesztette a Voldemort néven elhíresült fideszes politikus, Mengyi Roland mentelmi jogát, akit az ügyészség csalással és befolyással való üzérkedéssel vádol. A 168 óra által nyilvánosságra került jegyzőkönyvek szerint Mengyi tízmillió forint „alkotmányos költséget” kért az uniós pályázatok támogatásáért a pályázóktól. Mi több, a tízmillión túl a pályázó szociális szövetkezeteknek a megítélt pályázati támogatásnak először az 50, majd 90, később pedig már a 95 százalékát kellett visszafizetniük a politikusnak.

Közben a Blikk arról ír, hogy Voldemort felesége, Mengyi Ramóna se tűnik egy szentnek. A nő ugyanis 2014 nyarán alapította egyszemélyes kft.-jét, az Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft.-t, amely rögtön virágzásnak indult, mivel már az alapítása évében 13 milliós nyereséget termelt, a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját: tavaly 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált az alkalmazottak nélkül működő tanácsadó cég. Azt viszont nem tudni, hogy az asszony mekkora osztalékot vett ki a cégből, mivel a cégbíróságra beadott tag-gyűlési jegyzőkönyvben üresen hagyták az erről szóló a rubrikát.

Mengyi RolandMengyi Roland (Forrás: Portfolio.hu)

Az viszont a cégpapírok alapján tudni lehet, hogy a kft. számláján 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint található. Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy a saját bevallása szerint ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cég nem tűnik túlságosan aktívnak. A vállalkozás székhelyeként megadott zuglói családi házon például az sincs feltüntetve, hogy itt található az Immosolutions Kft., pedig a jogszabályok szerint ez kötelessége lenne a cégnek. Sőt, még a szomszédok is csak nagy ritkán látják itt Mengyi Ramónát, mivel ő amúgy a budai vár közepén, a Dísz téren, egy klasszicista stílusú műemlékházban lakik jelenleg.

Mengyi feleségét az Index szerint már házasságuk előtt is agilis vállalkozóként ismerték, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Mengyi politikusi pályára állt. A nőnek már korábban is voltak ingatlanközvetítő cégei, méghozzá fideszes Juharos Róberttel közösen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen