hirdetés
Belföld

Szexuális zaklatás miatt tettek feljelentést a bicskei gyermekotthon igazgatója ellen

A bicskei gyermekotthon egy korábbi lakója feljelentést tett az intézmény igazgatója ellen, állítása szerint az igazgató a felügyeletére bízott fiúkat hosszú idő óta szexuálisan zaklatja.
Gyerek A kép illusztráció (Forrás: irwinmitchell.com)
hirdetés

Bicskén egy 18 éves gyermekotthonos fiú a vonat elé vetette magát nemrég, ezért döntött végül úgy az intézmény egy 21 éves, volt lakója, hogy feljelentés tesz. Az RTL Klub Házon Kívül című műsorának a fiú elmondta, hogy az igazgató eleinte nem csak számára, de mások előtt is egyfajta apaszerepet töltött be, ő maga is sokáig felnézett rá.

Aztán nagyjából 13 éves lehetett, amikor egyszer bement beszélgetni „János bácsihoz”, aki kulcsra zárta az iroda ajtaját, és magához nyúlt, ezt követően pedig a fiút kezdte simogatni és fogdosni, valamint őt is erre vette rá. Ezután a fiú szerint az igazgató a gyermekotthonban lévő szolgálati lakására is elhívta őt, ahol orális szexre vette rá, a közel 4 éven át tartó találkozókért – kimondatlanul – az igazgató némi ellenszolgáltatást adott a fiúknak, például segített nekik jogosítványhoz jutni – állítja az RTL-nek nyilatkozó egykori gyermekotthonos fiatal.

Egy másik fiú arról beszélt, hogy őt 9-10 éves korában kezdte fogdosni az igazgató, aki később azt is felajánlotta neki, hogy tudja őt támogatni, és anyagi segítséget nyújt, ha belemegy a „játékba”. Innentől kezdve a fiú szerint 8 éven át zaklatta őt az igazgató, alkalmanként néhány ezer forintos zsebpénzt is adott neki.

A riport szerint a gyermekotthonban élő fiatalok körében nyílt titok, hogy „János bácsi szereti a fiatal fiúkat”.

Az intézmény 56 éves igazgatója ugyanakkor Bicske díszpolgára, a város szociális és egészségügyi bizottságának volt elnöke, az elmúlt két évben két rangos kitüntetést is kapott – előbb a Bárczy István díjat, majd a Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetést. A környéken nagy tiszteletnek örvendő igazgató 26 éve vezeti a gyermekotthont, rendszeresen templomba jár, és a gyermekvédelemmel foglalkozó Mentsvár alapítvány vezetője.

Molnár László, a Fővárosi Gyermek és Ifjúságvédő Intézet korábbi vezetője elmondta, hogy a fővárosi Önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetője egy informális beszélgetésben már a kilencvenes évek elején azt mondta az igazgatónak, hogy „a kisfiúkat nem kellene simogatni”. Öt éve egy alkalommal már feljelentés is született a bicskei gyermekotthonban szexuális zaklatással kapcsolatban, amikor két nevelő és egy pszichológus figyelt fel arra, hogy valami baj lehet. Az igazgatónak elmondták, hogy a gyerekek olyan érintésekről tettek említést, amelyeket zaklatásnak éreztek, amire az igazgató állítólag megköszönte a jelzést, ám nem történt semmi. Miután a nevelők több gyerektől is összegyűjtöttek vallomásokat, az igazgatóhelyettesnek, az intézmény fővárosi fenntartójának, valamint az ombudsmannak is szóltak.

Ekkor a feljelentést követően belső vizsgálat történt, de a gyerekek visszavonták korábbi vallomásukat. A nyomozás ideje alatt az igazgatót kényszerszabadságra küldték, ám ezalatt is a gyermekotthonban lévő lakásban tartózkodott. Egy fiú most azt mondta, hogy ekkor behívatta őt az igazgató, és azt mondta, hogy ő senkit nem kényszerített semmire. A nyomozást végül lezárták, a feljelentést tevő nevelőket pedig eltávolították a gyermekotthonból. A rendőrség szerint nem volt megalapozott a gyanú, a gyerekek pedig véletlenszerű érintésekről számoltak be.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt Somogybanhirdetés
Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten

Személyvonat gázolt halálra egy embert Budapesten


BALESET,     VASÚT,     MÁV

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályán

Három személygépkocsi ütközött az M1-es autópályánVonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött egy autó egy átjáróban Nyárlőrincnél


VASÚT,     BALESET,     VONAT

hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen