Belföld

Egzotikus madarak százait foglalták le

Hazánkban és más országokban is természetvédelmi oltalom alatt álló állatokat mentettek meg a holland és magyar hatóságok egy lajosmizsei házkutatás során.
Skarlát íbisz Skarlát íbisz (Forrás: police.hu)

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrs munkatársai, valamint holland rendőrök november 22-én közösen tartottak házkutatást egy lajosmizsei ingatlanban, a tulajdonos ellen ugyanis a holland hatóság folytat eljárást.

Illegális madárfarmTöbb hektáros területen tartottak ellenőrzés (Forrás: police.hu)

Több száz magyar és egzotikus madarat találtak a rendőrök és a hatóságok munkatársai a több hektáros területen – akadt olyan madár is, amely nem csak hazánkban védett, de egyben a Washingtoni Egyezmény, a CITES által is védelem alá esik, és engedélyhez kötött a tartása. Ilyen állatok voltak például a sárgatarkójú amazon (Amazona Auropalliata), vagy a skarlát íbisz is.

Sárgatarkójú amazonokSárgatarkójú amazonok (Forrás: police.hu)

A lajosmizsei nyomozók november 25-én természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Zoltán 42 éves helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi szabadlábon védekezhet.

Rendőrségi akció(Forrás: police.hu)

Rendőrségi akció(Forrás: police.hu)

Futómadarak(Forrás: police.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen