hirdetés
Belföld

Védett vidra lenyúzott bőre is kapható a Vörösmarty téri vásárban

Manapság sem ritka, még egy olyan színvonalas, kézműves vásárban sem, mint a Vörösmarty téri adventi vásár, hogy az ember talál oda nem illő dolgokat, mint a Kínában gyártott kacatok, a kannás bor, vagy egy védett állat bőre.
Az árust névtelen bejelentés alapján ellenőrizték Az árust névtelen bejelentés alapján ellenőrizték (Forrás: Hvg.hu)
hirdetés

A Vörösmarty téri várásban egy szemfüles vásárló egy igencsak védett vidrabőrnek tűnő dísztárgyra bukkant, amit rögvest jelzett is az Állatmentő Szolgálat Alapítványnak. A szervezet egy munkatársa a bejelentés hatására kiment a helyszínre és vevőnek álcázva magát érdeklődött a ritkaságról. Az árus ennek hatására büszkén elmesélte, hogy ő ejtette el, majd nyúzta meg a védett állatot.

Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa hozzátette:

„Nem akartuk elhinni, hogy ilyen megtörténhet, a szeretet ünnepének jegyében, egy karácsonyi vásárban árulnak vidrabőrt mint lehetséges ajándékot” 

„A vidra elejtése, illetve bőrként árusítása természetkárosítás bűncselekményének minősülhet, és más közigazgatási szankciók is lehetségesek. Érthetetlen, hogy a bőr lefoglalása és a történtek jegyzőkönyvbe vétele után a mester nyugodtan tovább árusíthatott a bérelt bódéjában, hiszen maradt még nála róka, vaddisznó és egyéb vadak bőréből készült termék. Azonnal rendőrségi eljárást kellett volna indítani, és rögtön házkutatást tartani nála, hiszen akár további bizonyítékok kerülhettek volna elő”

– mondta Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa.

A férfi még most is nyugodtan árusít, hiszen erre a vásárra már megfizette a helyet, de a rendezvény szervezője, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója, szerint jövőre biztosan kizárják a vásárról:

„Évek óta visszatérő kézműveseink vannak, és természetesen újak is érkeznek, rang ide bekerülni, így ezt minden kiállító nagyon komolyan veszi. Így ha bebizonyosodik, hogy védett állat bőrét árulták a fővárosi pavilonsor egyikében, akkor a Vörösmarty téri vásár színvonala érdekében ezt az árust a következő vásárokból egyértelműen kizárják.”Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elítélte a bíróság a Buda-Cash-botrány 5 vádlottját

Elítélte a bíróság a Buda-Cash-botrány 5 vádlottjátNépszavazást kezdeményez a Jobbik a lakástakarék támogatásáról

Népszavazást kezdeményez a Jobbik a lakástakarék támogatásárólhirdetés
Halálos baleset történt Hevesen

Halálos baleset történt Hevesen


HEVES,     BALESET,     RENDŐRSÉG

Horváth Ildikó: az egészségbiztonság a legfontosabb cél

Horváth Ildikó: az egészségbiztonság a legfontosabb célhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen