hirdetés
Belföld

Problémák az Erzsébet-utalványok körül?

Többen az érintettek közül arra panaszkodnak, hogy kevesebb értékben kaptak Erzsébet-utalványt, mint amire számíthattak, a kormány azonban úgy véli, hogy ilyen esetekben csak nem nézték meg elég figyelmesen az utalványokat a nyugdíjasok. Az egyes utalványokat ugyanis perforációval illesztették össze.
Erzsébet-utalványok A kép illusztráció (Forrás: mgyosz.hu)
hirdetés

Hétfőn kezdték meg a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok kézbesítését, azonban látszólag nem alakult minden zökkenőmentesen. Az ATV.hu-nak például többen is jelezték, hogy nem kapták meg az ígért 10 ezer forint értékű utalványt, hanem ennél kevesebbet hozott nekik a postás. A kormány egyelőre annak tudja be mindezt, hogy a nyugdíjasok nem nézték meg elég figyelmesen a perforációnál összeillesztett utalványszelvényeket, ami azonban az érintettek egy része szerint nem igaz.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda úgy válaszolt, hogy tudomásuk van olyan esetekről, amikor a címzettek nem vették figyelembe, hogy minden utalványszelvényen két utalvány található. A küldeményekben egyébként a tájékoztatás szerint három utalványszelvényt lehet találni, 1000 és 2000 forintos címletekben – összesen 10 ezer forint értékben.

Ez tehát azt jelenti, hogy két darab, két 2000 forint értékű utalványt tartalmazó szelvény mellett egy további, két 1000 forintos utalványt tartalmazó szelvény is érkezik, ahol az egyes utalványokat perforációval kötötték össze.

Az ATV.hu-nak többen arról beszéltek, hogy összesen ötezer forintnyi utalványt kaptak, ezzel a problémával azonban a Miniszterelnökség szerint a Magyar Postához kell fordulni, ám az utalványokkal kapcsolatban a Magyar Posta is „elküldte” az embereket. Előbbi azzal érvelt, hogy ez a kézbesítők hatásköre, míg a Posta leszögezte, hogy ők csak kézbesítenek.

A portál végül az egyik érintettől megkérdezte, hogy elég figyelmesen megnézte-e az utalványokat, és figyelembe vette-e a perforációs elválasztást – mire azt a választ kapták, hogy az érintett szakmája könyvelő, így aztán szét tud választani egymástól két utalványt. Tehát az illető biztos benne, hogy nem kapta meg a teljes összeget.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda csak annyit reagált, hogy a kormányt a posta arról tájékoztatta, hogy az utalványok kézbesítése zavartalan, így minden nyugdíjas számíthat arra, hogy az év végéig megkapja a küldeményeket.A Magyar Posta is hasonló választ adott, szerintük a további kérdésekkel kapcsolatban a kormányzati tájékoztatási központhoz kell fordulni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámaihirdetés
Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellenhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen