hirdetés
Belföld

Botrányos stílusú tájékoztatást helyeztek ki egy váróteremben

Bizonyára figyelemfelkeltőnek szánták azt a tájékoztatást, amelyen „életképtelen sz...darabnak” nevezték a többhetes panaszukkal a sürgősségire induló betegeket...
Megalázó stílusú hirdetmény egy váróteremben Lehet, hogy „Laci okos”, de aki ezt a szöveget írta, nem volt éppen illemtudó... (Forrás: feol.hu)
hirdetés

Nem kis meglepetést okozott még tavaly az év végén egy enyingi váróteremben, hogy egy enyhén szólva is kifogásolhatóan megfogalmazott tájékoztatást helyeztek ki a betegek számára. Az esetről a Feol.hu írt, miután többen is elítélték a szöveg lekezelő, és egyébként is kifogásolható hangnemét, majd egyikük a Facebook-on is megosztotta a plakátot.

A cetlin kihelyezett tájékoztatás így szól:

„Laci tudja, hogy minden csipcsup b...sággal nem kell bemennie egy sürgősségire.
Ha lázas, bevesz egy lázcsillapítót.
Ha fáj valamije, egy fájdalomcsillapítót.
Ha pánikrohamot kap, azt otthon a négy fal közt teszi.
Négyhetes panasszal szintén nem megy be egy sürgősségire, hanem szépen eltakarodik a háziorvosához, mert Laci nem egy életképtelen sz...darab. Laci okos. Légy olyan, mint Laci!"

A tájékoztatásnak nem a tartalma problémás – vagy legalábbis nem az, amire eredetileg szándékozhatták felhívni az emberek figyelmét. A szövegből „kihámozható”, hogy az eredeti szándék szerint azt szerették volna közölni a betegekkel, hogy a régóta húzódó panaszaikkal ne az ügyeletre vagy a sürgősségire menjenek, hanem a háziorvoshoz.

A „pánikroham” és „lázcsillapító” esetében már felmerülhet a kérdés, hogy vajon használ-e bármit egy efféle tájékoztatás, ha a beteg valóban úgy érzi, hogy nagy a baj, vagy ha valójában fogalma sincs arról, hogy nagy lehet-e a baj – volt is, aki úgy érvelt, hogy a beteg nem mindig tudja reálisan felmérni panaszának súlyosságát, ezért jobb volna kerülni a hasonló „helyrerakó felhívás” kihelyezését.

Végül nem volt túl hosszú életű a megosztó stílusú felhívás, hiszen hamar eltűnt a váróterem ajtajáról.

Enying polgármestere elmondta, hogy az ilyen jellegű megnyilvánulásokat megengedhetetlennek tartja, mert nem elég, hogy a betegek méltóságát nyilvánvalóan sértik, de egyben a kialakult társadalmi és kulturális normákat is semmibe veszik.

Így aztán levélben szólította fel a központi orvosi ügyeletet ellátó, budapesti központú Emergency Service Kft.-t, hogy vizsgálják ki az esetet, valamint kérte, hogy alkalmazzák a megfelelő munkajogi konzekvenciákat alkalmazzák a felhívás kihelyezőjével szemben.

A Feol.hu szerint az ügyben jelenleg vizsgálat folyik, emellett úgy tudják, hogy egy időben az ország több pontján is megjelent az írás, ugyanis több orvosi ügyelettől és kórházi sürgősségi osztálytól is jött jelzés erről.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Baleset miatt lezárták a 33-as főutat Debrecen közelében

Baleset miatt lezárták a 33-as főutat Debrecen közelében


BALESET,     DEBRECEN,     ÚTLEZÁRÁS

Megvannak a hatos lottó 16. heti nyerőszámai

Megvannak a hatos lottó 16. heti nyerőszámai


LOTTÓ,     HATOS LOTTÓ,     SZERENCSE

hirdetés
Megkezdődött a dunai hajózási szezon

Megkezdődött a dunai hajózási szezon


DUNA,     HAJÓZÁS,     SZEZON

Hétfőn kezdődik a központi szúnyogirtás

Hétfőn kezdődik a központi szúnyogirtás


SZÚNYOGIRTÁS,     OKF,     ROVAR

Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M0-ás autóúton az M3-as autópálya felé

Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M0-ás autóúton az M3-as autópálya felé


BALESET,     M0,     M3

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen