hirdetés
Belföld

Szmog: A kitiltott autósoknak ingyenes lesz a tömegközlekedés Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés szerdán a forgalmi engedély felmutatása mellett - szerda délután négy órától - ingyenessé tette a tömegközlekedést azoknak az autósoknak, akik a mostani szmogriadó idején nem használhatják járművüket a kedvezőtlen környezetvédelmi besorolás miatt.
Szálló por - Közlekedési korlátozás lépett életbe A Hősök tere Budapesten 2017. január 23-án. MTI Fotó: Kallos Bea
hirdetés

A testület egyhangúlag támogatta az erről szóló ideiglenes rendeletmódosítást. Ezt Tarlós István főpolgármester szóban kezdeményezte azoknak az ellenzéki javaslatoknak a vitájában, amelyek mindenkinek ingyenessé tették volna a budapesti tömegközlekedést szmogriadó idején.

Tarlós István hangsúlyozta, javaslatával a leginkább rászorulók kaphatnak segítséget, nem híve ugyanis annak, hogy a legjobb környezetvédelmi besorolású, vagyis általában újabb és drágább autók tulajdonosai is ingyen használhassák a tömegközlekedést.

A főpolgármester a vitában elismerte, hogy ellentmondások és igazságtalanságok is vannak a szmogriadó jelenlegi szabályozásában, emlékeztetett ugyanakkor arra is, hogy még 2013-ban elküldte az ide vonatkozó jogszabályokat módosító javaslatait a Miniszterelnökségnek, amely azóta nem döntött azokról.

Horváth Csaba, az MSZP, Gy. Németh Erzsébet, a DK és Tokody Marcell, a Jobbik képviselője a tömegközlekedés szmogriadó alatti teljes ingyenessége mellett érvelt. Utóbbi politikus kifejtette, az intézkedés miatti bevételkiesés elhanyagolható lenne a társadalmi hasznosságához képest, sőt még ösztönzőleg is hathatna az autósok közlekedési szokásainak megváltoztatására.

Tarlós István a vita végén ellenzéki kezdeményezésre azt javasolta, hogy a közgyűlés következő üléseinek egyikén tekintse át a szmogrendeletet.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ötös nem volt, így a négyes majd 4,8 milliót fizetett

Ötös nem volt, így a négyes majd 4,8 milliót fizetetthirdetés
Szél: a következő évtizedekről döntünk áprilisban

Szél: a következő évtizedekről döntünk áprilisbanA Fidesz harcolni fog az ENSZ migrációs csomagja ellen

A Fidesz harcolni fog az ENSZ migrációs csomagja ellen


HIDVÉGHI BALÁZS,     FIDESZ,     ENSZ

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen