Belföld

Folytatódik az Otthon Melege Program 2017-ben is

Szabó Zsolt az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a központi régióban, azaz Budapesten és Pest megyében 9,4 milliárd Forint, míg az ország többi részében105 milliárd Forint forráskerettel indul idén a program, melyet a 2014-es kezdete óta, közel 125 ezer család vett már igénybe.
Otthon Melege Program 2017 Szinte mindenre lehet pályázni, ami az otthonunk korszerűsíítését célozza (Forrás: Biyourecipe.com)

A kamatmentes hitelt, lakás esetében 500 ezer Forinttól 7 millióig, míg családi ház esetében, 10 millióig pályázhatják meg az igénylők, akik lehetnek lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek egyaránt.

Szabó Zsolt kiemelte, hogy a támogatás a fűtéskorszerűsítéstől a nyílászárócserén át egészen a szigetelésig, bármire felvehető, a cél pedig az, hogy minél több otthon korszerű, vagy éppen környezetbarát legyen. Ennek jegyében, a támogatási körbe minden olyan eszköz is belefér, ami legalább 1 kilowattóra energiát meg tud takarítani, hangsúlyozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

A program utófinanszírozású, valamint fontos tudni, hogy a hitel igényléséhez 10% önrésszel is kell rendelkezni. A kedvezményes finanszírozást az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség- és kamatmentesen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen