Belföld

Több tucat védett madarat csempésztek Ukrajnából

Összesen negyvenhét védett maradat találtak a beregsurányi határátkelőnél egy személyautóban, természetkárosítás miatt indult eljárás az ügyben a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságon.
Madarak egy kalitkában 47 madarat próbáltak átcsempészni a határon(Forrás: police.hu)

A rendőrég honlapján olvasható tájékoztatás szerint március másodikán este fél tíz körül egy személyautóval közlekedő férfi a beregsurányi határátkelőn jelentkezett Ukrajna területéről belépésre, ám a tételes vámvizsgálatot végző pénzügyőr az autó utasterében kabátokkal letakarva egy kistestű madarakkal teli kalitkát talált.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának helyszínre kiérkező munkatársa megállapította, hogy a ketrecben

  • 21 tengelic,
  • 21 vöröshomlokú csicsörke, és
  • 5 borókavágó

található.

A férfi által szállított védett madarak - tengelic és vöröshomlokú csicsörke - eszmei értéke közel egymillió forint.

Védett madarak(Forrás: police.hu)

A 28 éves bodrogkeresztúri sofőrt a Záhonyi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

Ahogyan arról már írtunk, a közelmúltban (szintén Ukrajnából) több mint 200 madarat róbáltak Olaszországba szállítani, ám szerencsére ezt is megakadályozták, és a túlélő madarak többsége már újból szabad lehet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen