hirdetés
Belföld

A rabok is dolgoznak a zárkáik megépítésén

A Váci Fegyház és Börtönben zajló férőhelybővítési projektnek köszönhetően 120 fogvatartott elhelyezését tudják megoldani – mindezt pedig éppen az itt lévő fogvatartottak munkája teszi lehetővé.
Padlóburkolás A kép illusztráció (Forrás: century21.ca)
hirdetés

Új körlet készül a Váci Fegyház és Börtön területén, a korábban tiszthelyettes-képző iskolaként funkcionáló háromszintes épületben, amelyben 120 fogvatartott elhelyezését tudják majd megoldani – tudta meg az InfoRádió. Az egykori tisztképző iskola átépítése révén az intézmény telítettsége is jelentősen csökkenthető.

Az intézet által szervezett, kétéves szakképzést elvégző fogvatartottak vehetnek részt a felújításban. Ezek a képzések amellett, hogy OKJ-s végzettséget biztosítanak, egyben lehetővé teszik, hogy a kötelező gyakorlatok során egyben a börtön is folyamatosan megújuljon.

A beruházás első üteme megközelítőleg 8500 munkaóra alatt, 30 fogvatartott bevonásával készült el, és összesen 32 fő elhelyezését biztosítja az új körlet. Az itt található berendezési tárgyak zömét a fogvatartottakat foglalkoztató büntetés-végrehajtási társaságok gyártották.

A második ütemben egy olyan részleg épül, amely újabb 88 fogvatartott elhelyezését teszi lehetővé, az ezzel kapcsolatos munkálatok is zajlanak már.

A beruházás összértéke megközelítőleg 167 millió forint, de 50 millió forint megtakarítást eredményez az, hogy a fogvatartottak is besegítenek az építkezésben, ami részben annak köszönhető, hogy sok olyan elítélt is dolgozott az építkezésen, aki korábban a börtönben tanulta a szakmát.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen