hirdetés
Belföld

A rabok is dolgoznak a zárkáik megépítésén

A Váci Fegyház és Börtönben zajló férőhelybővítési projektnek köszönhetően 120 fogvatartott elhelyezését tudják megoldani – mindezt pedig éppen az itt lévő fogvatartottak munkája teszi lehetővé.
Padlóburkolás A kép illusztráció (Forrás: century21.ca)
hirdetés

Új körlet készül a Váci Fegyház és Börtön területén, a korábban tiszthelyettes-képző iskolaként funkcionáló háromszintes épületben, amelyben 120 fogvatartott elhelyezését tudják majd megoldani – tudta meg az InfoRádió. Az egykori tisztképző iskola átépítése révén az intézmény telítettsége is jelentősen csökkenthető.

Az intézet által szervezett, kétéves szakképzést elvégző fogvatartottak vehetnek részt a felújításban. Ezek a képzések amellett, hogy OKJ-s végzettséget biztosítanak, egyben lehetővé teszik, hogy a kötelező gyakorlatok során egyben a börtön is folyamatosan megújuljon.

A beruházás első üteme megközelítőleg 8500 munkaóra alatt, 30 fogvatartott bevonásával készült el, és összesen 32 fő elhelyezését biztosítja az új körlet. Az itt található berendezési tárgyak zömét a fogvatartottakat foglalkoztató büntetés-végrehajtási társaságok gyártották.

A második ütemben egy olyan részleg épül, amely újabb 88 fogvatartott elhelyezését teszi lehetővé, az ezzel kapcsolatos munkálatok is zajlanak már.

A beruházás összértéke megközelítőleg 167 millió forint, de 50 millió forint megtakarítást eredményez az, hogy a fogvatartottak is besegítenek az építkezésben, ami részben annak köszönhető, hogy sok olyan elítélt is dolgozott az építkezésen, aki korábban a börtönben tanulta a szakmát.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Fegyverrel követelt pénzt egy autós egy gyalogostól Budapesten

Fegyverrel követelt pénzt egy autós egy gyalogostól BudapestenTöbb gyalogost is elütöttek az esti órákban, ketten életüket vesztették

Több gyalogost is elütöttek az esti órákban, ketten életüket vesztették


RENDŐRSÉG,     BALESET,     BUDAPEST

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen