hirdetés
Belföld

A kormánytagok „D-típusú átvilágítását” javasolja a Jobbik

A Jobbik a kormánytagok három pillérből álló, „D-típusú átvilágítását” szeretné elérni - közölte Vona Gábor pártelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Vona Gábor A kormánytagok „D-típusú átvilágítását” javasolja a Jobbik (Forrás: blogaszat.hu)
hirdetés

Az ellenzéki politikus tájékoztatása szerint az eddiginél szigorúbb nemzetbiztonsági átvilágítást, a családtagokra és a szűkebb környezetre kiterjesztett pénzügyi-vagyoni vizsgálatot és elmeorvosi vizsgálatot írna elő a kormány tagjainak.

Vona Gábor javaslatát - amelyet a kodifikációt követően az Országgyűlésnek is benyújtanak - azzal indokolta, hogy a mindenkori kormányt semmilyen irányból ne lehessen zsarolni. Mint mondta, belpolitikai és nemzetközi indokok is alátámasztják a teszt szükségességét.

Értékelése szerint megromlott a belpolitika kapcsolata a társadalommal, a politika elveszítette hitelességét, s a "helyes rend" irányába tett erőfeszítések helyett az uralkodás, a lopás és a hazudozás jellemzi a kormányt.

A Jobbik elnöke kifejtette, hogy a nemzetbiztonsági vizsgálaton előírnák, hogy az illető semmiféle ügynöki tevékenységet nem folytathatott, megnéznék a különféle szolgálatokkal való kapcsolatát, az előző rendszerben végzett bármiféle nemzetbiztonsági múlt pedig kizáró okot jelentene.

Vizsgálnák a nemzetközi szervezetekkel, külföldi és hazai érdekcsoportokkal, pénzügyi körökkel fennálló kapcsolatot is - tette hozzá.

A pénzügyi pillérről szólva elmondta, hogy évente vagyonosodási vizsgálattal erősítenék meg az ellenőrzést, emellett megvizsgálnák a korábbi vállalkozói tevékenységet, korrupciógyanús eseteket.

Vona Gábor a mentális-pszichés alkalmassági vizsgálatra vonatkozóan pedig azt mondta: azt évente vagy kétévente megújíttatnák arra hivatkozva, hogy az illetőnek megváltozhat a mentális helyzete és alkalmatlanná válhat a feladatellátásra.

Arra a kérdésre, hogy pártja hogyan szerepelne egy ilyen átvilágításon, azt felelte: olyan kormányt állítana össze, amely minden szempontból átmenne. Megjegyezte, 2004 óta vannak olyan érzései, hogy szükség lenne az elmeorvosi vizsgálatra, s ez az elmúlt időszakban tovább erősödött benne.

A Jobbik pomázi elnökének kilépését firtató kérdésre azt felelte, szíve joga megtenni, ha nem kíván együtt dolgozni a kormányváltás érdekében, elfogadták a döntését. Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a távozók miatt gondolkodik-e azon, hogy változtat a Jobbik politikáján.

A pártelnököt megkérdezték arról is, hogy választási mozgalmat hirdetett Gulyás Márton civil aktivista. Azt felelte, szerinte nem széles körű ellenzéki, hanem széles körű társadalmi összefogásra van szükség a kormányváltáshoz.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Olasz kutyacsempészt fogtak el Zalában

Olasz kutyacsempészt fogtak el Zalában


BŰNÜGY,     KUTYA,     ÁLLATVÉDELEM

Négy nyári hétvégére ismét a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

Négy nyári hétvégére ismét a gyalogosoké lesz a Szabadság hídhirdetés
„Szóba sem jöhet” a klikkesedés a Jobbikon belül

„Szóba sem jöhet” a klikkesedés a Jobbikon belülOrszágos kompetenciamérést tartanak az iskolákban

Országos kompetenciamérést tartanak az iskolákbanhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen