hirdetés
Belföld

Mégsem törlik el az óraátállítást

A kormány kihátrált a Jobbik azon korábbi javaslata mögül, amelynek értelmében egész évben „maradt volna” a nyári időszámítás. Kepli Lajos a parlamentben érdeklődött ennek okáról.
Óra a mezőn Mégis marad az évi kétszeri óraátállítás (Forrás: picstatio.com)
hirdetés

A jobbikos Kepli Lajos a parlamentben arra a kérdésre szeretett volna választ kapni, hogy miért hátrált ki a kormány a Jobbik azon korábbi javaslata mögül, amely az évente kétszer esedékes óraátállítást szüntette volna meg.

Kepli Lajos szerint a közvélemény-kutatásokból és felmérésekből az derül ki, hogy a magyar társadalom csaknem négyötöde egyetért azzal, hogy eltöröljék az óraátállítást.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára erre azt válaszolta, hogy a kormány az „észszerűség és az alapvető gazdaságpolitikai érdekek” miatt sem támogatja a javaslatot. Elmondása szerint évi 100-120 ezer megawatt energiát lehet megtakarítani az óraátállítással, ráadásul a közösségi közlekedésre, illetve a vasúti, a közúti és a légi közlekedésre is negatív hatása lehetne az átállítás elmaradásának.

A képviselő nem fogadta el a választ, a parlament viszont igen, 108 igennel 27 nem és egy tartózkodás ellenében.

Felhasznált forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Benkő: megvan a garancia a Magyar Honvédség fejlesztésére

Benkő: megvan a garancia a Magyar Honvédség fejlesztéséreToroczkai László platformot alakítana a Jobbikon belül

Toroczkai László platformot alakítana a Jobbikon belülhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen