hirdetés
Belföld

Pénzbírságot szabtak ki a szovjet emlékműre festéket dobálókra

Garázdaság miatt pénzbírságot szabott ki a bíróság az V. kerületi Szabadság téren lévő szovjet hősi emlékművet festékkel dobálókra - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-t.
Szovjet emlékmű Pénzbírságot szabtak ki a szovjet emlékműre festéket dobálókra (Forrás: nepszava.hu)
hirdetés

A bíróság közleményében felidézte: a két férfi hétfő délután narancssárga festéket tartalmazó lufikkal dobálta meg az emlékművet. Az V. kerületi rendőrök még aznap őrizetbe vették őket.

A törvényszék előtt a két férfi úgy vélekedett: tettük nem minősülhet szabálysértésnek, mert azt "figyelemfelkeltésnek szánták és politikai véleményüket szándékoztak" kinyilvánítani. Elmondták azt is, hogy a festék vízzel könnyen eltávolítható, s ezt korábban ellenőrizték is. Hozzátették: nem állt szándékukban semmiféle kárt okozni az emlékműben.

Védekezésüket a bíróság nem fogadta el - olvasható a törvényszéki közleményben. A bíróság azt állapította meg, hogy a férfiak tettükkel

"a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedtek, és ekként kihívóan közösségellenes magatartást tanúsítottak, amely objektíve alkalmas volt arra, hogy a cselekményt észlelőkben megbotránkozást keltsen".

A bíróság mindkét férfival szemben 30 ezer forint pénzbírságot szabott ki, amelyből a szabálysértési őrizetben töltött idő beszámításával fejenként 4 400 forintot megfizetettnek tekint.

A határozattal szemben a két férfi és védőjük az eljárás megszüntetése érdekében fellebbeztek, a szabálysértési hatóság tudomásul vette a határozatban foglaltakat.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Virágboltokat tarolt le egy kukásautó Újpesten, hárman megsérültek

Virágboltokat tarolt le egy kukásautó Újpesten, hárman megsérültekHelyreállt az áramszolgáltatás Békés megyében

Helyreállt az áramszolgáltatás Békés megyébenMegmentették egy ember életét a rákospalotai rendőrök

Megmentették egy ember életét a rákospalotai rendőrökhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen