hirdetés
Belföld

Pénzbírságot szabtak ki a szovjet emlékműre festéket dobálókra

Garázdaság miatt pénzbírságot szabott ki a bíróság az V. kerületi Szabadság téren lévő szovjet hősi emlékművet festékkel dobálókra - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-t.
Szovjet emlékmű Pénzbírságot szabtak ki a szovjet emlékműre festéket dobálókra (Forrás: nepszava.hu)
hirdetés

A bíróság közleményében felidézte: a két férfi hétfő délután narancssárga festéket tartalmazó lufikkal dobálta meg az emlékművet. Az V. kerületi rendőrök még aznap őrizetbe vették őket.

A törvényszék előtt a két férfi úgy vélekedett: tettük nem minősülhet szabálysértésnek, mert azt "figyelemfelkeltésnek szánták és politikai véleményüket szándékoztak" kinyilvánítani. Elmondták azt is, hogy a festék vízzel könnyen eltávolítható, s ezt korábban ellenőrizték is. Hozzátették: nem állt szándékukban semmiféle kárt okozni az emlékműben.

Védekezésüket a bíróság nem fogadta el - olvasható a törvényszéki közleményben. A bíróság azt állapította meg, hogy a férfiak tettükkel

"a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedtek, és ekként kihívóan közösségellenes magatartást tanúsítottak, amely objektíve alkalmas volt arra, hogy a cselekményt észlelőkben megbotránkozást keltsen".

A bíróság mindkét férfival szemben 30 ezer forint pénzbírságot szabott ki, amelyből a szabálysértési őrizetben töltött idő beszámításával fejenként 4 400 forintot megfizetettnek tekint.

A határozattal szemben a két férfi és védőjük az eljárás megszüntetése érdekében fellebbeztek, a szabálysértési hatóság tudomásul vette a határozatban foglaltakat.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Egymás után másodszor vitték el a hatos lottó főnyereményét

Egymás után másodszor vitték el a hatos lottó főnyereményéthirdetés
Vona: „Emberek! Orbán mégis beengedi a migránsokat!”

Vona: „Emberek! Orbán mégis beengedi a migránsokat!”Új üzenettel folytatja óriásplakátkampányát a Jobbik

Új üzenettel folytatja óriásplakátkampányát a Jobbik


JOBBIK,     FIDESZ,     PLAKÁTKAMPÁNY

Újabb holttestet találtak Tatabányán

Újabb holttestet találtak Tatabányánhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen