hirdetés
Belföld

„Moszkvai időjárás” miatt napolták el az „Állítsuk meg Moszkvát!” tüntetést

Szerdán késő délelőtt jelent meg az „Állítsuk meg Moszkvát!” elnevezésű demonstráció Facebook-oldalán a bejegyzés, amely szerint a rossz időjárásra való tekintettel a ma este a budapesti orosz nagykövetséghez tervezett tüntetés elmarad.
Tüntetés a civil szervezetekről szóló törvénytervezet ellen Budapesten A civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat ellen szervezett civil tüntetés résztvevői mobiltelefonjaikkal világítanak a fővárosi Oktogonon 2017. április 12-én. MTI Fotó: Marjai János
hirdetés

Az előzetes tervek szerint ma este hét órakor vette volna kezdetét az „Állítsuk meg Moszkvát!” elnevezésű tüntetés a budapesti orosz nagykövetség épülete előtt a Bajza utcában. Összesen 1,5 ezer ember jelezte, hogy a tüntetésen részt vesz, valamint további 4,9 ezer ember „érdeklődött” az esemény iránt.

Az oldal kezelői viszont az alábbi bejegyzést osztották meg szerdán délelőtt:

„A moszkvai időjárásra való tekintettel a demonstrációt elnapoljuk. Új időpont hamarosan!”

A bejegyzés alatt többen megjegyezték, hogy nem értenek egyet a rendezvény elnapolásával, míg mások azt egy logikus döntésnek tartották.

Az esemény leírásában a szervezők azzal indokolták a tüntetést, hogy

„az elmúlt években, aggasztóan növekedett az orosz befolyás Magyarországon. A magyar belügyekbe való orosz beavatkozás súlyos nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában.”

Megjegyezték továbbá, hogy egy pártoktól független, civil szerveződésről van szó, és leszögezték, hogy

„Nem leszünk ismét orosz gyarmat! Magyarország Európához tartozik!”

A program szerint beszédet mondott volna Lányi András filozófus, Antal Nikoletta Henrietta ligetvédő, Puzsér Róbert publicista és Gulyás Márton aktivista is. A beszédeket követően a Fidesz Lendvay utcai székházához terveztek vonulni, a rendezvény este 9 órakor ért volna véget.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Őrizetben a megkéselt taxisofőr támadója

Őrizetben a megkéselt taxisofőr támadója


BUDAPEST,     TAXI,     RENDŐRSÉG

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen