hirdetés
Belföld

Az Index.hu Zrt. a Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonába került - Simicska unokaöccse az igazgatóságban

A Magyar Fejlődésért Alapítvány kizárólagos tulajdonába került csütörtökön az Index.hu internetes hírportált kiadó részvénytársaság - közölte Bodolai László ügyvéd, az alapítvány kurátora a honlapon.
Alapítvány tulajdonába került az Index Alapítvány tulajdonába került az Index
hirdetés

    A közlemény szerint a tranzakcióra azt követően kerülhetett sor, hogy a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. érvényesítette egy 2014 februárjában kötött megállapodás alapján fennálló opciós jogát, majd az így szerzett tulajdonát a "Magyar Fejlődésért Alapítványra" ruházta át.

    Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy továbbra is biztosított maradjon az Index.hu internetes portál "vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése" - olvasható a tájékoztatásban.

    A tulajdonosváltással egy időben lemondtak tisztségükről az Index.hu Zrt. eddigi igazgatósági tagjai és az új tulajdonos három új igazgatósági tagot nevezett ki határozatlan időtartamra: Bodolai László és Nagy Ajtony Csaba ügyvédeket és Kereszty Gábor közgazdászt. Az igazgatóság elnöke Bodolai László lett.

    Nagy Ajtony Csaba Simicska Lajos rokona, egészen pontosan az unokaöccse - hangzott el az M1-en, ahol azt is kifejtették, hogy Simicska Lajos egyik cége, a Pro-Ráta Holding Zrt.-nek ugyanis 2014 óta opciós joga volt, tehát megvásárolhatta a hírportált. A Magyar Nemzetben és Hír TV-ben is érdekeltséggel bíró cég száz százalékos tulajdonrészt szerzett az Index Zrt.-ben, ezután pedig egy alapítványra ruházta a jogokat.

    A Híradóban a 444.hu-t idézve azt mondták: a

"magyar médiapiac egyik leghosszabb ideje lebegtetett legendáinak egyike, hogy Simicska Lajosnak meg akarja szerezni Indexet".

A cikk szerint

"ezzel a lépéssel Simicska Lajos régi bizalmi embere került befolyásos pozícióba a hírportálnál. Nagy Ajtony Csaba ugyanis az utóbbi másfél évtizedben a legfontosabb Simicska-cégekben töltött be fontos szerepet". 

    A PestiSrácok hírportál arról ír: a nagyvállalkozó bekebelezte az Indexet. Úgy fogalmaztak:

"az a helyzet is előállhat, hogy a Jobbik szócsövévé válik a balliberális Index"

- idézte az M1 a portál cikkét.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elfogadta a parlament a „Stop Sorost”

Elfogadta a parlament a „Stop Sorost”Elfogadták a hetedik alaptörvény-módosítást

Elfogadták a hetedik alaptörvény-módosításthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen