hirdetés
Belföld

Nem tervez kilépni az Európai Néppártból a Fidesz

„Miért tennénk? Marhaság” – válaszolta meg három szóban Orbán Viktor a Magyar Nemzet kérdését.
Orbán Viktor Orbán Viktor marhaságnak nevezte, hogy kilépnének az Európai Néppártból (Forrás: valasz.hu)
hirdetés

A Magyar Nemzet az elmúlt napokban több forrásból is hallott arról a „pletykáról”, hogy a Fidesz esetleg elhagyná az Európai Néppártot (EPP), így aztán a Parlamentben megkérdezték erről a kormányfőt is. Orbán Viktor pedig három szóban cáfolta ezt az értesülést.

„Miért tennénk? Marhaság!” – reagált a lap kérdésére.

Korábban a Magyar Nemzet több forrásból is hallott olyan forgatókönyvekről, amelyek szerint a Fidesz elnöke kezdeményezné az Európai Néppártból való kilépést abban az esetben, amennyiben arra lehetne számítani, hogy az EPP esetlegesen a tagság felfüggesztéséről, illetve a kizárásról döntene. A lap szerint ilyen esetben az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójához csatlakozna, amelynek egyebek mellett a lengyel Jog és Igazságosság párt is a tagja.

Emellett a fideszes Bayer Zsolt az Echo TV műsorában arról beszélt, hogy felkészültek arra az eshetőségre is, hogy a Fideszt esetlegesen kizárják az EPP-ből, és elmondása szerint ilyen esetben a Visegrádi Négyekkel alkotnának egy közép-európai frakciócsoportot.

A Magyar Nemzet két forrása ugyanakkor eltérő módon ítélte meg az esetleges kilépést – egyikük szerint a kormányfő mentalitását ismerve ez reális alternatíva volna akkor, ha az EPP a „CEU-ellenes törvény” visszavonására törekszik, míg a másik forrás határozottan valószínűtlennek tartotta ezt a lehetőséget.

A lap szerint mindazonáltal nem tartanak attól, hogy komolyabb nemzetközi politikai következményekkel járna a „lex CEU” elfogadása, a párt egy vezető politikusa szerint azért nem, mert a legfontosabb európai országokban éppen választási kampányidőszak van, így nem érdeke a francia és német kormánynak sem az, hogy túl keményen lépjenek fel a magyar kormánnyal szemben.

Emellett a lap fideszes forrása szerint Európában vannak, illetve lesznek olyan problémák, amelyek megoldása leköti EU vezető országait annyira, hogy a CEU-ra várhatóan már csak kevesebb figyelmet szánnak. Ilyen tényezők lehetnek az Egyesült Királyság előrehozott parlamenti választása, illetve a migráció is. Utóbbiban változást hozhat a Törökországgal való viszony alakulása, de a líbiai, és ezzel összefüggésben az olaszországi helyzet esetleges súlyosabbá válása is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Fegyverrel fenyegetőzött, aztán balesetet okozott egy 16 éves fiú

Fegyverrel fenyegetőzött, aztán balesetet okozott egy 16 éves fiú


BUDAPEST,     BALESET,     FEGYVER

hirdetés
Az MSZP-ben fegyelmi eljárás indul Móricz Eszter kizárására

Az MSZP-ben fegyelmi eljárás indul Móricz Eszter kizárására


MÓRICZ ESZTER,     MSZP,     FIDESZ

Védelmet kaphatnak Orbán Viktor családtagjai is

Védelmet kaphatnak Orbán Viktor családtagjai isKitiltják a motoros hajókat a Balatonból

Kitiltják a motoros hajókat a Balatonbólhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen