hirdetés
Belföld

Sztrájkra készülnek a fogorvosok

Sztrájkolnak a fogorvosok, amennyiben nem tudnak megállapodni a kormánnyal – tudta meg a Klubrádió.
Fogorvos A kép illusztráció (Forrás: familydentalcarekc.com)
hirdetés

A fogorvosok szeptember negyedike és hatodika között munkalassítással érzékeltetnék, hogy forráshiányos a terület, amennyiben a kormánnyal nem tudnak megállapodni. A Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, egyben az akció szervezője azt mondta, hogy az érintett napokon csak a sürgősségi ellátás lesz elérhető.

Elmondása szerint az alapellátásnak ígért összegekből a fogorvosok nem kaptak „egy fillért sem”, ma pedig már ott tartanak, hogy a tb-ellátott betegeket is a magánpraxisukból fedezik. Miközben egy háziorvosi praxisra másfél millió forint állami pénz jut, addig a fogorvosok 800 ezer forintot kapnak, és Nagy Ákos szerint nem tudnak már kijönni ebből az összegből. 

Nagy Ákos egyben elmondta, számításuk szerint 1,6 millió forintra lenne szükség egy fogorvosi praxis működéshez, ami éppen a kétszerese annak, mint amit jelenleg kapnak. 780 betöltetlen alapellátási praxisról beszélt az iskolafogászatokkal együtt, vagyis 10 százalékkal nőtt a betöltetlen praxisok aránya, aminek a fogorvos szerint a pénzhiány lehet az egyik oka.

Eddig egy zárt internetes fórumon 900 aláírást gyűjtöttek a helyzettel elégedetlen fogorvosok.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Halálos baleset történt Bugyi közelében

Halálos baleset történt Bugyi közelébenhirdetés
Újból parlament elé vinné a Jobbik az óraátállítás ügyét

Újból parlament elé vinné a Jobbik az óraátállítás ügyétHolttestet találtak a Dunából kiemelt autóban

Holttestet találtak a Dunából kiemelt autóban


MOSONI-DUNA,     GYŐR,     RENDŐRSÉG

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen