hirdetés
Belföld

A Facebookon toboroztak operatőröket a vizes világbajnokságra

Operatőröket és élővágó rendezőket is toboroztak a Facebook-on feladott „hirdetésekben” a vizes világbajnokságra. Az MTVA szerint nem ők keresték a szakembereket, hiszen nem ők a vébé Host Broadcasterei. Idő közben eltűntek a hirdetések is.
FINA épület A Facebookon toboroztak operatőröket a vizes világbajnokságra (Fotó: Seres Katalin)
hirdetés

Az Index szerint több, a vizes vébé közvetítéséhez kapcsolódó álláshirdetést is feladtak zárt csoportokban a Facebookon – a hírportál által megismert hirdetésekben operatőröket és élővágó rendezőket kerestek.

Mint később kiderült, nem az MTVA nevében keresték az operatőröket, a közmédia válasza szerint már csak azért sem, mert nem ők a vizes világbajnokság Host Broadcasterei. A szóban forgó hirdetések idő közben egyébként le is kerültek a főként operatőröket tömörítő Facebook-csoportokból.

Az Index mindenesetre azt írja, hogy az operatőrök mellett élővágó rendezőket is kerestek, akiknek a vízilabdameccsek helyszíni ledfalas közvetítésének irányítása lett volna a feladata.

A két hirdetést különböző felhasználók adták fel, mindkét esetben a helyszínen, a kivetítőkön látható kép előállításában lett volna szerepük a „toborzottaknak”. (Tehát nem a televíziós közvetítésen dolgoztak volna.)

A hirdetésekben 25 ezer forintos napi bért ajánlottak, amivel kapcsolatban többen megjegyezték, hogy a piaci viszonyokhoz képest igen alacsony – volt aki egyenesen a „lakodalmas videósok” szintjéhez hasonlította, míg mások megjegyezték, több mint 10 éve kaptak ilyen napidíjat.

A vizes világbajnokság eseményeit a világ minden pontján közvetítik majd, a szervezők szerint akár 6 milliárd embert is a képernyő elé vonzhatnak a versenyek. Az Index azonban úgy tudja, a belső állomány a rendkívüli jelentőségű közvetítéshez „nagyon kevés”, ugyanis az esemény mellett továbbra is vannak más feladatok is, és természetesen más műsorok sem állhatnak le a világbajnokság „kedvéért”. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy a külsősök számát az elmúlt hónapokban jelentős mértékben csökkentették.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Folytatódik a Csömöri út felújítása Budapesten

Folytatódik a Csömöri út felújítása BudapestenÉletveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten

Életveszélyesen megütötte utastársát egy 16 éves fiú Budapesten


VILLAMOS,     BUDAPEST,     BŰNÜGY

Halálos baleset történt Abonynál

Halálos baleset történt Abonynál


ABONY,     KÖZLEKEDÉS,     BALESET

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen