Belföld

A Facebookon toboroztak operatőröket a vizes világbajnokságra

Operatőröket és élővágó rendezőket is toboroztak a Facebook-on feladott „hirdetésekben” a vizes világbajnokságra. Az MTVA szerint nem ők keresték a szakembereket, hiszen nem ők a vébé Host Broadcasterei. Idő közben eltűntek a hirdetések is.
FINA épület A Facebookon toboroztak operatőröket a vizes világbajnokságra (Fotó: Seres Katalin)

Az Index szerint több, a vizes vébé közvetítéséhez kapcsolódó álláshirdetést is feladtak zárt csoportokban a Facebookon – a hírportál által megismert hirdetésekben operatőröket és élővágó rendezőket kerestek.

Mint később kiderült, nem az MTVA nevében keresték az operatőröket, a közmédia válasza szerint már csak azért sem, mert nem ők a vizes világbajnokság Host Broadcasterei. A szóban forgó hirdetések idő közben egyébként le is kerültek a főként operatőröket tömörítő Facebook-csoportokból.

Az Index mindenesetre azt írja, hogy az operatőrök mellett élővágó rendezőket is kerestek, akiknek a vízilabdameccsek helyszíni ledfalas közvetítésének irányítása lett volna a feladata.

A két hirdetést különböző felhasználók adták fel, mindkét esetben a helyszínen, a kivetítőkön látható kép előállításában lett volna szerepük a „toborzottaknak”. (Tehát nem a televíziós közvetítésen dolgoztak volna.)

A hirdetésekben 25 ezer forintos napi bért ajánlottak, amivel kapcsolatban többen megjegyezték, hogy a piaci viszonyokhoz képest igen alacsony – volt aki egyenesen a „lakodalmas videósok” szintjéhez hasonlította, míg mások megjegyezték, több mint 10 éve kaptak ilyen napidíjat.

A vizes világbajnokság eseményeit a világ minden pontján közvetítik majd, a szervezők szerint akár 6 milliárd embert is a képernyő elé vonzhatnak a versenyek. Az Index azonban úgy tudja, a belső állomány a rendkívüli jelentőségű közvetítéshez „nagyon kevés”, ugyanis az esemény mellett továbbra is vannak más feladatok is, és természetesen más műsorok sem állhatnak le a világbajnokság „kedvéért”. Ehhez érdemes hozzátenni, hogy a külsősök számát az elmúlt hónapokban jelentős mértékben csökkentették.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen