hirdetés
Belföld

E-mailben rúgták ki a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját

A Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója maga sem tudja, hogy miért menesztik – az RTL Híradó szerint ugyanakkor a szülők körében felháborodáshoz és bizonytalansághoz is vezethet a menesztés, ugyanis a veronai buszbaleset után az igazgató összefogta a közösséget, amiért többen tisztelték őt.
Szinyei Merse Pál Gimnázium Szinyei Merse Pál Gimnázium (Forrás: kisalfold.hu)
hirdetés

A Szinyei Merse Pál Gimnáziumot vezető Tóth Gábor az RTL Híradónak elmondta, hogy három napja egy e-mailből értesült arról, hogy – noha egyedül ő pályázott – az államtitkár indoklás nélkül elutasította az újbóli pályázatát az igazgatói posztra. Erről az illetékes tankerületi központtól kapott tájékoztatást.

„Talán annyit megérdemeltünk volna, vagy megérdemeltem volna én, vagy a közösség megérdemelte volna, hogy pedagógiai szakmai érveket felvonultatva azt mondják, hogy valami más vezetőt választanak” – mondta a Híradónak Tóth Gábor.

Az igazgató elmondta azt is, hogy már huszonöt éve tanít a gimnáziumban, és tíz éve vezetője annak, illetve tudomása szerint a tantestület többsége is támogatta őt. Egyelőre azt sem tudja, hogy ő hová mehetne, ugyanis az intézményben nincsen szükség matematika-fizika szakos tanárra – meglehet, hogy másik intézménybe kell mennie.

Mindeközben a veronai buszbaleset után az eset újabb feszültséget és bizonytalanságot jelent a közösségnek, pedig az intézmény még „éppen csak talpra állt a tragédia után”.

Az egyik szülő például azt mondta, hogy nemhogy elégedett, de mélységesen tiszteli az igazgatót, aki benn töltötte a késői estéit a baleset után velük: szerinte az igazgató összefogta és átsegítette a közösséget a nehéz időszakon.

Az igazgató azt tervezi, hogy levelet ír Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, amelyben a döntés felülvizsgálatát kéri.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Virágboltokat tarolt le egy kukásautó Újpesten, hárman megsérültek

Virágboltokat tarolt le egy kukásautó Újpesten, hárman megsérültekHelyreállt az áramszolgáltatás Békés megyében

Helyreállt az áramszolgáltatás Békés megyébenMegmentették egy ember életét a rákospalotai rendőrök

Megmentették egy ember életét a rákospalotai rendőrökhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen