hirdetés
Belföld

E-mailben rúgták ki a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját

A Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója maga sem tudja, hogy miért menesztik – az RTL Híradó szerint ugyanakkor a szülők körében felháborodáshoz és bizonytalansághoz is vezethet a menesztés, ugyanis a veronai buszbaleset után az igazgató összefogta a közösséget, amiért többen tisztelték őt.
Szinyei Merse Pál Gimnázium Szinyei Merse Pál Gimnázium (Forrás: kisalfold.hu)
hirdetés

A Szinyei Merse Pál Gimnáziumot vezető Tóth Gábor az RTL Híradónak elmondta, hogy három napja egy e-mailből értesült arról, hogy – noha egyedül ő pályázott – az államtitkár indoklás nélkül elutasította az újbóli pályázatát az igazgatói posztra. Erről az illetékes tankerületi központtól kapott tájékoztatást.

„Talán annyit megérdemeltünk volna, vagy megérdemeltem volna én, vagy a közösség megérdemelte volna, hogy pedagógiai szakmai érveket felvonultatva azt mondják, hogy valami más vezetőt választanak” – mondta a Híradónak Tóth Gábor.

Az igazgató elmondta azt is, hogy már huszonöt éve tanít a gimnáziumban, és tíz éve vezetője annak, illetve tudomása szerint a tantestület többsége is támogatta őt. Egyelőre azt sem tudja, hogy ő hová mehetne, ugyanis az intézményben nincsen szükség matematika-fizika szakos tanárra – meglehet, hogy másik intézménybe kell mennie.

Mindeközben a veronai buszbaleset után az eset újabb feszültséget és bizonytalanságot jelent a közösségnek, pedig az intézmény még „éppen csak talpra állt a tragédia után”.

Az egyik szülő például azt mondta, hogy nemhogy elégedett, de mélységesen tiszteli az igazgatót, aki benn töltötte a késői estéit a baleset után velük: szerinte az igazgató összefogta és átsegítette a közösséget a nehéz időszakon.

Az igazgató azt tervezi, hogy levelet ír Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, amelyben a döntés felülvizsgálatát kéri.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen