hirdetés
Belföld

Petíció indult a Szinyei gimnázium igazgatójáért

Online petíciót indítottak a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójáért, akivel nemrég e-mailben közölték, hogy – noha egyedül ő pályázott – az államtitkár indoklás nélkül elutasította az újbóli pályázatát az igazgatói posztra – írta a Magyar Nemzet.
Szinyei Merse Pál Gimnázium Szinyei Merse Pál Gimnázium (Forrás: hir.ma)
hirdetés

Ahogyan arról már írtunk, a veronai buszbalesetben érintett budapesti iskola igazgatójának indoklás nélkül utasították el újbóli pályázatát az igazgatói posztra.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Tóth Gábor igazgató menesztése miatt ma gyűlést tartottak a pedagógusok és a szülői munkaközösség vezetői, amelynek eredményeképpen online petíciót indítottak az igazgatóért. Néhány óra alatt több mint 360 aláírást sikerült összegyűjteni.

A petíció indítói kifogásolják, hogy nem indokolták az elutasító döntést, ezért értetlenül áll az események előtt a szülői munkaközösség és a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és dolgozói is. Mindannyian az Emmi felelős döntéshozójának állásfoglalását várják.

A lap egy forrása szerint a tanárok és a szülők sem értik, miért küldik el az igazgatót, és úgy fogalmazott, hogy mélységesen támogatják az intézményvezetőt, és azt szeretnék, ha továbbra is ő maradhatna az iskola igazgatója. Ráadásul az iskola közössége úgy érzi, hogy „nem korrekt” döntést hoztak „a fejük felett”.

Meglátása szerint az igazgató a veronai tragédiát követően is gondoskodott arról, hogy a gyásznak is legyen helye, de az iskolában folyjon tovább az élet, eközben pedig emberségesen bánt a gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal is.

A Magyar Nemzetnek egy forrása megerősítette az Esti Újság azon értesülését, miszerint az igazgatói pozícióért egy olyan személy is indult, aki „aki épp a pályázatot elbíráló államtitkárságon volt valaki jó ismerőse”, és egészen a határidő leadásának napjáig mindenki úgy tudta, hogy lesz egy jelentkező „akit ide akarnak rakni”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Őrizetben a helyszínről elhajtó encsi gázoló - videó

Őrizetben a helyszínről elhajtó encsi gázoló - videó


BALESET,     RENDŐRSÉG,     GÁZOLÁS

Tehervonaton bújt meg egy illegális migráns

Tehervonaton bújt meg egy illegális migránshirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen