hirdetés
Belföld

Petíció indult a Szinyei gimnázium igazgatójáért

Online petíciót indítottak a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójáért, akivel nemrég e-mailben közölték, hogy – noha egyedül ő pályázott – az államtitkár indoklás nélkül elutasította az újbóli pályázatát az igazgatói posztra – írta a Magyar Nemzet.
Szinyei Merse Pál Gimnázium Szinyei Merse Pál Gimnázium (Forrás: hir.ma)
hirdetés

Ahogyan arról már írtunk, a veronai buszbalesetben érintett budapesti iskola igazgatójának indoklás nélkül utasították el újbóli pályázatát az igazgatói posztra.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Tóth Gábor igazgató menesztése miatt ma gyűlést tartottak a pedagógusok és a szülői munkaközösség vezetői, amelynek eredményeképpen online petíciót indítottak az igazgatóért. Néhány óra alatt több mint 360 aláírást sikerült összegyűjteni.

A petíció indítói kifogásolják, hogy nem indokolták az elutasító döntést, ezért értetlenül áll az események előtt a szülői munkaközösség és a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és dolgozói is. Mindannyian az Emmi felelős döntéshozójának állásfoglalását várják.

A lap egy forrása szerint a tanárok és a szülők sem értik, miért küldik el az igazgatót, és úgy fogalmazott, hogy mélységesen támogatják az intézményvezetőt, és azt szeretnék, ha továbbra is ő maradhatna az iskola igazgatója. Ráadásul az iskola közössége úgy érzi, hogy „nem korrekt” döntést hoztak „a fejük felett”.

Meglátása szerint az igazgató a veronai tragédiát követően is gondoskodott arról, hogy a gyásznak is legyen helye, de az iskolában folyjon tovább az élet, eközben pedig emberségesen bánt a gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal is.

A Magyar Nemzetnek egy forrása megerősítette az Esti Újság azon értesülését, miszerint az igazgatói pozícióért egy olyan személy is indult, aki „aki épp a pályázatot elbíráló államtitkárságon volt valaki jó ismerőse”, és egészen a határidő leadásának napjáig mindenki úgy tudta, hogy lesz egy jelentkező „akit ide akarnak rakni”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Meghalt egy 74 éves férfi egy budapesti aquaparkban

Meghalt egy 74 éves férfi egy budapesti aquaparkban


AQUAPARK,     MENTŐK,     TRAGÉDIA

Súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják az „etikus hekker” fiatalt

Súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják az „etikus hekker” fiatalt


BKK,     E-JEGY,     BŰNTETT

hirdetés
Novemberben kezdődik a Kun-Mediátor ügy tárgyalása

Novemberben kezdődik a Kun-Mediátor ügy tárgyalásaFiatal párt mentettek ki a Velencei-tóból

Fiatal párt mentettek ki a Velencei-tóbólhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen