Belföld

Rendszeresen bántotta a kutyáját egy férfi, állatkínzás miatt emeltek vádat ellene

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a 67 éves férfivel szemben, aki rendszeresen bántalmazta nyolc éves kutyáját.
Egy kutya A kép illusztráció (Forrás: zastavki.com)

Az elkövető 2016 augusztusától kezdődően rendszeresen bántalmazta a 8 éves kutyáját úgy, hogy megszorította a nyakát, az orrát, a pofatájékát és a mancsát ütögette, kővel megdobta, illetve támadó magatartást mutatott irányába – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon. Az állat minderre fájdalommal reagált, és megpróbált elbújni.

Előfordult az is, hogy a férfi két mellső lábánál fogva a levegőbe emelte a kutyát, és többször megrúgta a hasán és az altestén – ennek hatására a bántalmazott kutya vonyított.

Máskor pedig feltette a megláncolt kutyát az ól sátor alakú tetejére, és az ott bizonytalanul álló állat lábait addig ütögette ököllel, amíg annak következtében a kutya elvesztette az egyensúlyát és leesett.

„A férfi bánásmódja a kutyának szenvedést okozott, a bántalmazás alkalmas volt arra, hogy az állatban félelmi agressziót alakítson ki, és maradandó egészségkárosodását okozza.”

Két évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a férfi által elkövetett bűncselekményért.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen