Belföld

Halálos áldozatot is követelt a csütörtöki vihar

Mintegy 550 tűzoltói beavatkozásra volt szükség péntek hajnalig a csütörtöki vihar által leginkább sújtott három megyében – írják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.
Viharkár Sok esetben kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat (Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyét érintette leginkább a tegnapi vihar, az érintett településeken pedig 550 tűzoltói beavatkozásra volt szükség péntek hajlanig, és a viharkárok felszámolása mindegyik megyében tart még – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebookon megosztott bejegyzésében.

Viharkár(Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Viharkár(Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

A bejegyzésből kiderül, hogy – a hajnali adatok szerint – Vas megyében több mint 150 esetben vonultak ki a tűzoltóegységek a viharkárok felszámolására. Itt egy halálos áldozata is volt a viharnak – egy leboruló tető vasbeton gerendája talált el egy arra haladó személygépkocsit, melynek sofőrje a helyszínen meghalt.

Zala megyében több mint 170 esetben vonultak a tűzoltóegységek az éjszaka, itt jellemzően kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, megrongált tetőkhöz riasztották őket. Győr-Moson-Sopron megyében pedig megközelítőleg 210 esetben indultak el károkat felszámolni a tűzoltóegységek péntek hajnalig. Az esetek 95 százalékában kidőlt fák miatt riasztották őket, mivel azok utakat zártak el, villanyvezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak meg.

Viharkár(Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Viharkár(Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Vas és Zala megyében közel két-két tucat, Győr-Moson-Sopron megyében pedig nagyjából negyven éjszakai káreset várt még felszámolásra a kora reggeli órákban.

A tűzoltók mindenütt folyamatosan fogadják a bejelentéseket, illetve végzik a már rögzített káresetek felderítését és felszámolását.

Viharkárok(Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Viharkárok(Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen