hirdetés
Belföld

Leállították Oszter Sándor tavainak építését

Oszter Sándor három tervezett tava többek szerint veszélyeztetné a diósjenői horgásztavat, a település képviselő-testülete ezért kedden este leállíttatta az építkezést. A Bors szerint csütörtök reggelre már nem is dolgoztak a munkagépek.
Diósjenő Egyelőre leállt a tavak építése... (Forrás: nepszava.hu)
hirdetés

Csütörtök délelőtt Diósjenőn a település lakói észrevették, hogy már nem építik Oszter Sándor tervezett halastavait – úgy vélik azonban, hogy noha „megnyerték a csatát”, továbbra is bizonytalan, hogyan alakul tovább a helyzet.

Ahogyan arról korábban írtunk, a színész a villája terasza mellé tervezett három halastavat, amelyek azonban többek szerint veszélybe sodorták a lentebb fekvő, 27 fektáros és védettség alatt álló horgásztavat azáltal, hogy elveszik előle a vizet, aminek következtében a diósjenői horgásztó akár ki is száradhat. A horgászegyesület szerint már „megindult a tó iszaposodása és apadása”.

A Borsnak Bottlik István, a helyi horgászszövetség elnöke azt mondta, hogy jelenleg áll az építkezés, de még mindig nem hozza a patak a megszokott vízhozamot, hiszen továbbra is a színész tavát tölti fel. Elmondta azt is, reményei szerint legalább addig visszakaphatja a település tava a patak vizét, ameddig a vizsgálatok folnyak.

Oszter Sándor ugyan azt állítja, hogy érvényes engedélyeket kapott a tavak megépítéséhez, a Bors szerint azonban egyre inkább megkérdőjelezik mindezt a szakhatóságok és szervezetek, így például a vízművek, a horgászszövetség, az önkormányzat, illetve az ombudsmani hivatal is. Utóbbihoz egy magánszemélytől érkezett közérdekű bejelentés az ügyben.

A Bors úgy tudja, a képviselő-testületi határozat kézbesítése sem ment simán, hiszen a kedden este meghozott tiltás a színész villájához csak csütörtökön reggel érkezett meg, ahol viszont Oszter Sándor – noha közben a gépeket a parkolóba küldte – nem volt hajlandó átvenni azt. A lap próbálta telefonon elérni a színészt, de nem jártak sikerrel.

A Bors korábban azt írta, hogy mivel a kedd esti határozat ellenére sem álltak le az építkezési munkálatok, természetkárosítás címen feljelentette a színészt a Diósjenői Sporthorgász Egyesület elnöke. Arról, ahogyan augusztus kilencedikén az építkezésen dolgoztak a munkagépek, egy videót is készítettek.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Gréczy Zsolt bejelentette: mégsem indítanak pert az MSZP ellen

Gréczy Zsolt bejelentette: mégsem indítanak pert az MSZP ellen


GRÉCZY ZSOLT,     DK,     MSZP

Gyurcsány Ferenc: „Tessék visszavenni az országot!”

Gyurcsány Ferenc: „Tessék visszavenni az országot!”hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen