hirdetés
Belföld

Leállították Oszter Sándor tavainak építését

Oszter Sándor három tervezett tava többek szerint veszélyeztetné a diósjenői horgásztavat, a település képviselő-testülete ezért kedden este leállíttatta az építkezést. A Bors szerint csütörtök reggelre már nem is dolgoztak a munkagépek.
Diósjenő Egyelőre leállt a tavak építése... (Forrás: nepszava.hu)
hirdetés

Csütörtök délelőtt Diósjenőn a település lakói észrevették, hogy már nem építik Oszter Sándor tervezett halastavait – úgy vélik azonban, hogy noha „megnyerték a csatát”, továbbra is bizonytalan, hogyan alakul tovább a helyzet.

Ahogyan arról korábban írtunk, a színész a villája terasza mellé tervezett három halastavat, amelyek azonban többek szerint veszélybe sodorták a lentebb fekvő, 27 fektáros és védettség alatt álló horgásztavat azáltal, hogy elveszik előle a vizet, aminek következtében a diósjenői horgásztó akár ki is száradhat. A horgászegyesület szerint már „megindult a tó iszaposodása és apadása”.

A Borsnak Bottlik István, a helyi horgászszövetség elnöke azt mondta, hogy jelenleg áll az építkezés, de még mindig nem hozza a patak a megszokott vízhozamot, hiszen továbbra is a színész tavát tölti fel. Elmondta azt is, reményei szerint legalább addig visszakaphatja a település tava a patak vizét, ameddig a vizsgálatok folnyak.

Oszter Sándor ugyan azt állítja, hogy érvényes engedélyeket kapott a tavak megépítéséhez, a Bors szerint azonban egyre inkább megkérdőjelezik mindezt a szakhatóságok és szervezetek, így például a vízművek, a horgászszövetség, az önkormányzat, illetve az ombudsmani hivatal is. Utóbbihoz egy magánszemélytől érkezett közérdekű bejelentés az ügyben.

A Bors úgy tudja, a képviselő-testületi határozat kézbesítése sem ment simán, hiszen a kedden este meghozott tiltás a színész villájához csak csütörtökön reggel érkezett meg, ahol viszont Oszter Sándor – noha közben a gépeket a parkolóba küldte – nem volt hajlandó átvenni azt. A lap próbálta telefonon elérni a színészt, de nem jártak sikerrel.

A Bors korábban azt írta, hogy mivel a kedd esti határozat ellenére sem álltak le az építkezési munkálatok, természetkárosítás címen feljelentette a színészt a Diósjenői Sporthorgász Egyesület elnöke. Arról, ahogyan augusztus kilencedikén az építkezésen dolgoztak a munkagépek, egy videót is készítettek.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
További szakaszokon rendeltek el árvízi és belvízi készültséget

További szakaszokon rendeltek el árvízi és belvízi készültséget


ÁRVÍZ,     BELVÍZ,     OVF

Füst miatt alakult ki pánik egy repülőn Ferihegyen

Füst miatt alakult ki pánik egy repülőn Ferihegyen


FERIHEGY,     PÁNIK,     REPÜLŐTÉR

hirdetés
Orbán: időt nyertünk

Orbán: időt nyertünkEgyütt: még nincs megállapodás az MSZP-Párbeszéddel, de pár helyen lesz

Együtt: még nincs megállapodás az MSZP-Párbeszéddel, de pár helyen lesz


EGYÜTT,     MSZP,     PÁRBESZÉD

Unokázós csalókat buktatott le egy idős nő

Unokázós csalókat buktatott le egy idős nőhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen