hirdetés
Belföld

Leállították Oszter Sándor tavainak építését

Oszter Sándor három tervezett tava többek szerint veszélyeztetné a diósjenői horgásztavat, a település képviselő-testülete ezért kedden este leállíttatta az építkezést. A Bors szerint csütörtök reggelre már nem is dolgoztak a munkagépek.
Diósjenő Egyelőre leállt a tavak építése... (Forrás: nepszava.hu)
hirdetés

Csütörtök délelőtt Diósjenőn a település lakói észrevették, hogy már nem építik Oszter Sándor tervezett halastavait – úgy vélik azonban, hogy noha „megnyerték a csatát”, továbbra is bizonytalan, hogyan alakul tovább a helyzet.

Ahogyan arról korábban írtunk, a színész a villája terasza mellé tervezett három halastavat, amelyek azonban többek szerint veszélybe sodorták a lentebb fekvő, 27 fektáros és védettség alatt álló horgásztavat azáltal, hogy elveszik előle a vizet, aminek következtében a diósjenői horgásztó akár ki is száradhat. A horgászegyesület szerint már „megindult a tó iszaposodása és apadása”.

A Borsnak Bottlik István, a helyi horgászszövetség elnöke azt mondta, hogy jelenleg áll az építkezés, de még mindig nem hozza a patak a megszokott vízhozamot, hiszen továbbra is a színész tavát tölti fel. Elmondta azt is, reményei szerint legalább addig visszakaphatja a település tava a patak vizét, ameddig a vizsgálatok folnyak.

Oszter Sándor ugyan azt állítja, hogy érvényes engedélyeket kapott a tavak megépítéséhez, a Bors szerint azonban egyre inkább megkérdőjelezik mindezt a szakhatóságok és szervezetek, így például a vízművek, a horgászszövetség, az önkormányzat, illetve az ombudsmani hivatal is. Utóbbihoz egy magánszemélytől érkezett közérdekű bejelentés az ügyben.

A Bors úgy tudja, a képviselő-testületi határozat kézbesítése sem ment simán, hiszen a kedden este meghozott tiltás a színész villájához csak csütörtökön reggel érkezett meg, ahol viszont Oszter Sándor – noha közben a gépeket a parkolóba küldte – nem volt hajlandó átvenni azt. A lap próbálta telefonon elérni a színészt, de nem jártak sikerrel.

A Bors korábban azt írta, hogy mivel a kedd esti határozat ellenére sem álltak le az építkezési munkálatok, természetkárosítás címen feljelentette a színészt a Diósjenői Sporthorgász Egyesület elnöke. Arról, ahogyan augusztus kilencedikén az építkezésen dolgoztak a munkagépek, egy videót is készítettek.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Késsel támadt a trolibuszvezetőre egy férfi Zuglóban

Késsel támadt a trolibuszvezetőre egy férfi ZuglóbanÖt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrök

Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrökhirdetés
86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületén

86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületénMegvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt Somogybanhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen