hirdetés
Belföld

Megvált a „migránspárti” tolmácsoktól a Menekültügyi Hivatal

Tíz tolmácstól vált meg tavaly a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a Magyar Idők szerint a migránsok támogatása miatt.
Tolmácsolás A kép illusztráció (Forrás: vzo.sk)
hirdetés

A lap egyben úgy értesült, hogy mivel megbízhatatlannak tartják, ezért nem alkalmazzák a Debreceni Törvényszéken tolmácsként Aida El-Seaghit, a Migration Aid International társigazgatóját – ő azonban a Magyar Idők szerint a Menekültügyi Hivatalnak és a rendőrségnek is dolgozik.

Aida El-Seaghi 2015-ben megkapta az Önkéntes Központ alapítvány által létrehozott év önkéntese díjat is, méghozzá azért, mert

„80 napon át – több mint 400 órában – minden szabadidejét és szabadságát feláldozva segítette a Magyarországra, s azon belül a debreceni vasútállomásra érkező, valamint a helyi menekülttáborban tartózkodó menekülteket”.

A Magyar Idők úgy tudja, a nő 2016-ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ahol azért nem javasolták a foglalkoztatását, mert kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy pártatlanul el tudja-e majd látni a feladatát – ugyanis a szervezet, amelynek tisztviselője, támogatja a migránsok befogadását, 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett, és nem tesz határozott különbséget a gazdasági bevándorlók és menekültek között.

Az újság úgy tudja, Aida El-Seaghit a rendőrség és a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal is hívta már fordítani.

Mivel a nő is vállal hatósági fordítást, a lap megkereste a Belügyminisztériumot, amelynek közlése szerint tavaly tíz tolmáccsal szakította meg az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azért, mert a helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont mingránsoknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Késsel támadt a trolibuszvezetőre egy férfi Zuglóban

Késsel támadt a trolibuszvezetőre egy férfi ZuglóbanÖt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrök

Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrökhirdetés
86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületén

86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületénMegvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaiHalálos baleset történt Somogyban

Halálos baleset történt Somogybanhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen