hirdetés
Belföld

Megvált a „migránspárti” tolmácsoktól a Menekültügyi Hivatal

Tíz tolmácstól vált meg tavaly a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a Magyar Idők szerint a migránsok támogatása miatt.
Tolmácsolás A kép illusztráció (Forrás: vzo.sk)
hirdetés

A lap egyben úgy értesült, hogy mivel megbízhatatlannak tartják, ezért nem alkalmazzák a Debreceni Törvényszéken tolmácsként Aida El-Seaghit, a Migration Aid International társigazgatóját – ő azonban a Magyar Idők szerint a Menekültügyi Hivatalnak és a rendőrségnek is dolgozik.

Aida El-Seaghi 2015-ben megkapta az Önkéntes Központ alapítvány által létrehozott év önkéntese díjat is, méghozzá azért, mert

„80 napon át – több mint 400 órában – minden szabadidejét és szabadságát feláldozva segítette a Magyarországra, s azon belül a debreceni vasútállomásra érkező, valamint a helyi menekülttáborban tartózkodó menekülteket”.

A Magyar Idők úgy tudja, a nő 2016-ban jelentkezett a Debreceni Törvényszéken, ahol azért nem javasolták a foglalkoztatását, mert kétségek vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy pártatlanul el tudja-e majd látni a feladatát – ugyanis a szervezet, amelynek tisztviselője, támogatja a migránsok befogadását, 2015-ben kormányellenes tüntetést szervezett, és nem tesz határozott különbséget a gazdasági bevándorlók és menekültek között.

Az újság úgy tudja, Aida El-Seaghit a rendőrség és a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal is hívta már fordítani.

Mivel a nő is vállal hatósági fordítást, a lap megkereste a Belügyminisztériumot, amelynek közlése szerint tavaly tíz tolmáccsal szakította meg az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azért, mert a helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont mingránsoknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Ismét teljes vonalon jár a 3-as metró

Ismét teljes vonalon jár a 3-as metró


METRÓ,     KÖZLEKEDÉS,     FÜST

Füstszag miatt riasztották a tűzoltókat a 3-as metróhoz

Füstszag miatt riasztották a tűzoltókat a 3-as metróhoz


KÖZLEKEDÉS,     METRÓ,     FÜST

hirdetés
Gázolt a HÉV Kistarcsán

Gázolt a HÉV Kistarcsán


GÁZOLÁS,     HÉV,     BALESET

Gréczy Zsolt bejelentette: mégsem indítanak pert az MSZP ellen

Gréczy Zsolt bejelentette: mégsem indítanak pert az MSZP ellen


GRÉCZY ZSOLT,     DK,     MSZP

Gyurcsány Ferenc: „Tessék visszavenni az országot!”

Gyurcsány Ferenc: „Tessék visszavenni az országot!”hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen